Yarın saat 14.30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan kampanya tanıtım toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül, çok güzel bir projeye başladıklarını söyledi. Obezitenin çok ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Gül, “Obezite çok ciddi bir sağlık sorunu. Başta şeker hastalığı, kalp hastalığı, tansiyon hastalığı olmak üzere pek çok hastalığı beraberinde getiren bir durum. Eğer biz bunun için gerekli önlemi almazsak maalesef ileride özellikle çocuklarımız için çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağız” dedi. Gül, yarın saat: 14.30’da yapılacak olan programa tüm Kahramanmaraş halkını beklediklerini belirtti.

“PROJEDE ÖNCELİKLE HALKIMIZI SAĞLIKLI BESLENMEYE YÖNLENDİRECEĞİZ”
Projedeki öncelikli hedeflerinin halkı sağlıklı beslenmeye yönlendirmek olduğunu ifade eden Gül, “Çok güzel bir projeye başlıyoruz. Projenin paydaşları Büyükşehir Belediyemiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve üniversitemiz. Başkanımız Fatih Beyin çok büyük destekleri oldu. Sütçü İmam Üniversitesi olarak halkımızın sağlığını ön planda tutarak güzel bir projeye başlıyoruz. Öncelikle neden böyle bir proje yapıyoruz? Buna değinelim. Biliyorsunuz obezite artık çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri ve ülkemizde erişkinlerin 3’te biri çocuklarında maalesef 5’te biri obezite riski ile karşı karşıya. Obezite çok ciddi bir sağlık sorunu. Başta şeker hastalığı, kalp hastalığı, tansiyon hastalığı olmak üzere pek çok hastalığı beraberinde getiren bir durum. Eğer biz bunun için gerekli önlemi almazsak maalesef ileride özellikle çocuklarımız için çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Çünkü çocuk obezitesi ileri de erişkin obezitesi haline gelecek ve bu çocuklarımız maalesef ilerleyen dönemlerde daha sık şeker hastası, daha sık tansiyon hastası ve daha sık kalp hastası olacak. Peki, biz bu proje ile ne yapacağız? Projede öncelikle halkımızı sağlıklı beslenmeye yönlendireceğiz. Bu sağlıklı beslenme noktasında özellikle İl Sağlık Müdürlüğümüzden ve üniversitemizden diyetisyenlerimiz gidip belediyemizin kurduğu merkezlerde fiziksel aktivite merkezlerinde kadınlarımıza eğitim verecek” şeklinde konuştu.  

“OBEZİTENİN EN ÖNEMLİ NEDENİ SAĞLIKSIZ BESLENME VE HAREKETSİZLİK”
Obezitenin en önemli nedeninin sağlıksız beslenme ve hareketsizlik olduğunu dile getiren Gül, “Bundan sonraki süreçte ise işin içerisine psikologlarımız girecek. Psikologlar için hem üniversitemizden hem sağlık müdürlüğümüzden destek alacağız. Ama bütün bu noktaları birleştiren de Büyükşehir Belediyemiz olacak. Büyükşehir Belediyemizin merkezlerinde kadınlarımız hem burada fiziksel aktivite yapacak hem de İl Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle beraber onları eğitmiş olacağız. Tabii sağlıklı nesiller için mutlaka sağlıklı beslenme ve hareket gerekiyor. Çünkü obezitenin en önemli nedeni sağlıksız beslenme ve hareketsizlik. Yani biz bu iki noktayı bu grupla beraber hedef alıyoruz. Halkımızı önce beslenme konusunda bilinçlendireceğiz daha sonra da hareket etmelerini sağlayacağız. Yarın Büyükşehir Belediyemiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve üniversitemizin işbirliği ile yapacağımız projenin açılışı Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde saat 14.30’da olacak. Tüm halkımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz