Kahramanmaraş’ta 70 üniteyle hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi statüsüne dönüştürüldü.

Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan alınan izinler neticesinde 70 üniteli ve 5 yatak kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi statüsüne dönüştürüldü.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, hastane önünde yaptığı açıklamada Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hakkında bilgiler verdi.

Yancar, “Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri ayaktan veya gerektiğinde yatarak muayene, tetkik, teşhis ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra ileri tetkik ve tedavilerin de uygulandığı tanı ve tedavi merkezleridir” dedi.

HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Muharrem ayı olması dolayısıyla Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği tarafından hastane önünde aşure ikram edildi. Birbirinden güzel iki etkinlikte bir araya gelindiğini belirten Yancar, “Muharrem ayı olması dolayısıyla aşure ikramlarıyla birlikte Kahramanmaraş Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin hastane statüsünü kazanmasını kutluyoruz. Kahramanmaraş Ağız Diş Sağlığı merkezinin hastane statüsüne geçmesi ile yatak sayısı ve mevcut ameliyathanelerin de ileri gelişmiş tekniklerin kullanımı için gerekli malzemeler sağlanmıştır” dedi. Hastalara her türlü tıbbi müdahalenin yapılabileceği bir merkez haline gelindiğini kaydeden Yancar, hastanenin 50 üniteden 70 üniteye çıktığını aynı zamanda Kahramanmaraş’a diş acısından büyük önem kazanmasını da sağlayacak” ifadesini kullandı. Yancar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunu yanı sıra çene cerrahisi, periodontoloji, endodonti gibi birçok yan dal uzmanında Kahramanmaraş’ta olmasını sağlayacak. Bu hem Kahramanmaraş adına hem de Ağız Diş Sağlığı merkezimizin hastane statüsü kazanması için gerçekten önemli bir adım. Hastanemiz de mevcut 5 yatak sayımızın yanı sıra 1 ameliyathane bulunmaktadır. Şuan da 70 hastaya birden tedavi edebilecek kapasiteye ulaştık ve bu hizmetimiz her gün devam etmektedir.”
HABER: MÜCAHİT DALKARA
 

Editör: Mahmut Beyaz