Özel Kipaş Eğitim Kurumları, öğrencilerin her açıdan bilgilenmesi amacıyla düzenlediği etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Özel Kipaş Eğitim Kurumları’nun bu kez ki konuğu ise başarılı çalışmalarıyla bilinen Diyetisyen Sevgi Sevmez oldu. Öğrencilerle bir araya gelen Diyetisyen Sevgi Sevmez, sağlıklı beslenme ve diyabet’in önemi anlattı.

Okul konferans salonunda gerçekleştirilen seminere okul yönetiminden Mehmet Işık, Neslihan Bayır Şahin, Zeynep Arık ve öğrenciler katıldı. Kahramanmaraş’ta yaptığı çalışmalar ve başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Diyetisyen Sevgi Sevmez, öğrencilere sağlıklı beslenme ve diyabetin önemini anlattı, diyabet ile mücadele için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

“DOĞRU BESLEN ÖMÜR BOYU SAĞLIKLI KAL”

Doğru beslenme çocuklukta başladığını söyleyen Diyetisyen Sevmez, “Çocukluk çağında kazanılan beslenme alışkanlıkları ömür boyu sağlıklı kalmak için çok kıymetlidir” dedi.

Beslenme alışkanlıkları yetişkin dönemdeki beslenme düzeni üzerinde çok etkili olduğunu ifade eden Sevmez, “Diyabet kabaca insülin hormonun salgılanması ve vücutta kullanımı esnasın da bozulmalar sonucu oluşan bir hastalıktır. 2 tip diyabet vardır ve özellikle tip 2 diyabet sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite ile önlenebilmektedir” ifadelerini kullandı.

“EV YEMEKLERİ TERCİH EDİN”

Fast-food ve ambalajlı gıdalar yerine ana öğünlerde yemekhane ya da ev yemekleri tercih edilmesi gerektiğini belirten Sevmez, “Ara öğünlerde ise meyve, süt, tarhana, ceviz badem, fındık, tam buğday sandviç gibi seçenekler değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz