Kahramanmaraş’ta Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında KAFUM’da stant açtı.

Kahramanmaraş’ta Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM)’nda stant açtı.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Şule Ülger, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarında stant açarak ağız ve diş sağlığının önemine vurgu yaptıklarını belirtti.

Bakanlığında gönderdiği fırça ve macunu dağıtarak bende fırçalıyorum kampanyası başlattıklarını kaydeden Ülger Manşet Gazetesi haber ekibine yaptığı açıklamada halkı bilinçlendirmek istediklerini söyledi.

DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ
Ülger konuşmasının devamında şöyle dedi: “Sadece Kahramanmaraş’ta değil tüm toplumumuzda ağız ve diş sağlığı, diş ve diş eti hastalıkları hayati risk taşımadığı için halkımız tarafından genelde ihmal ediliyor. İnsanlar sadece dişleri ağrımaya başladığı zaman tedaviye geliyor o zaman da geç kalınmış olabiliyor. Bundan dolayı halkımız bilinçlendirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın 6 ayda ya da yılda bir kere diş hekimine gitmelerini tavsiye ediyoruz. Diş sağlığı çocukluktan başlayan bir serüvendir. Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde çocuk bölümümüz var insanlar çocuklarını oraya getirerek çocuklarında ki korkuyu yenmiş olurlar ve çocukluktan itibaren düzenli olarak dişlere koruyucu tedaviler yapılır ve çürük oluşumu da engellenir.”

Fuar gibi güzel organizasyonlar hem dışardan hem de halk için çok önemli olduğunu belirten Ülger, “Ulaşılabilecek tüm yayınevlerini burada bulabilmek kitapseverler açısından çok güzel. Gençlerimizin de yazarlarla tanışması daha da güzel bir etkinliktir. Macun ve Diş fırçası ücretsiz fuar bitene kadarda devam edecek” dedi.
Haber: Mücahit Dalkara

Editör: Mahmut Beyaz