Diş hekimi ve Ortodonti Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Erdem Hatunoğlu tarafından Kahramanmaraş’a, alt ve üst çeneler ile diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi de dahil olmak üzere ortodonti tedavilerinin tamamının yapılabileceği bir klinik kazandırıldı. Dişler ve çenelerin işlev ve estetiğini ideale ulaştırarak bireyin yaşam kalitesini yükseltmesine katkı sunmak amacıyla açılan klinikte, halk arasında bilinen tel tedavilerinin her türlü şekli uygulanabilecek. Ayrıca kentte büyük eksikliği hissedilen çene bozukluğu ameliyatlarının yapılamaması nedeniyle birçok hasta şehir dışına tedaviye giderken, Hatunoğlu tarafından açılan klinikte çene bozukluğu da tedavi edilebilecek. Böylelikle Kahramanmaraş halkı çene bozukluğu nedeniyle başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Ortodonti Uzmanı Erdem Hatunoğlu açtığı yeni klinikte yapacakları çalışmaları gazetemize anlattı.

GENİŞ YELPAZEDE HİZMET VERMEKTEYİZ”

Kahramanmaraş’a yeni bir klinik kazandırdıklarını anlatan Harunoğlu, ortodontik problemlerin zamanında tedavi edilmemesi halinde ilerleyen süreçte daha kötü sonuçlar çıkartacağını belirterek, “Kahramanmaraş'a yeni bir kliniğimizi açtık. Burada ortodontik tedaviler halk arasında bilinen tel tedavilerinin her türlü şekli uygulanmaktadır. Diş bozukluğundan çene bozukluğuna kadar geniş bir yelpazede hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Hastalarımız küçük yaştan ileriki yaşa kadar bu hizmetten faydalanabilmektedir. Diş bozukluğu, dişlerdeki boşluklar, çapraşıklıklar, çenelerdeki bozukluklar bu tedavilerin kapsamındadır. Kliniğimizde de bu noktada hizmet vermekteyiz. Hangi yaşta olursa olsun tedavi edilmeyen ortodontik problemler daha kötüye doğru gider” dedi.

DAHA ETKİLEYİCİ BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLABİLİRSİNİZ”

Çapraşık ve kötü konumlanmış dişlerin temizlenmesinin zor olması nedeniyle diş çürüğüne bağlı olarak dişlerin erken kaybedilme riskinin olduğuna dikkat çeken Hatunoğlu, “Çapraşık ve kötü konumlanmış dişleri temizlemek daha zor olduğu için, periodontal (dişeti) hastalıklara yakalanma ve diş çürüğüne bağlı olarak dişlerin erken kaybedilmesi riski vardır. Ayrıca çene kaslarında daha fazla baskıya neden olarak, çene eklemi bozukluklarına ve böylece başımızda, sırtta, ve omuzda ağrıya neden olabilirler. Bunların yanında bozuk kapanışlar ve erken diş temasları ise, diş yüzeylerinin anormal aşınmasına çiğneme ve konuşmada zorluklara, dişlere gereğinden fazla yük gelmesine, bunun sonucu olarak da kök ucu lezyonlarının oluşmasına, destek kemik ve diş eti dokularının harabiyetine yol açmaktadır. Çapraşık dişler aynı zamanda görünüşünüzü de etkiler. Ortodontik tedavi ile daha sağlıklı bir ağıza, daha etkileyici bir görünüme ve daha uzun süre ağzınızda kalacak dişlere sahip olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZIN BAŞKA ŞEHRE GİTMESİNE GEREK YOK”

Kliniği açarken Kahramanmaraş’a en yüksek oranda fayda sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Hatunoğlu, özellikle çene bozukluğu noktasında çene ameliyatlarının Kahramanmaraş’ta yapılamamasını öngörerek, çene ameliyatlarını Kahramanmaraş’ta yapmayı hedeflediklerini söyledi. Hatunoğlu, “Biz bu kliniği açarken Kahramanmaraş'ımıza nasıl bir faydamız dokunur, bir adım ileriye nasıl taşıyabiliriz diye düşündük. Kahramanmaraş’ta en büyük eksik olarak çene bozukluğu hastalıklarının, çene ameliyatlarının Kahramanmaraş’ta yapılmadığını tespit ettik. Bu noktada en büyük eksikliklerden biride gerekli röntgenlerin bulunmaması, özellikle bizim röntgen film dediğimiz film cihazının bulunmaması bizim için bir eksiklik oluşturuyordu. Kliniğimizde gerekli altyapı ve donanımları sağladık. Şu anda çene bozukluğu olan hastalarımızı artık üniversiteye, Adana'ya, Gaziantep'e, Ankara'ya gittiği bir cümle telaffuz etmiyoruz. Burada kendi kliniğimizde hastalarımıza bu hizmeti veriyoruz. Ameliyat planlamaları gerekli ortodonti tedavilerinin hepsini etraflıca yapabiliyoruz. Kahramanmaraş'a katmış olduğumuz böyle nezih bir kliğinin haricinde çene bozukluğu olan hastalarımızın burada tedavi olması Kahramanmaraşlılarımız için büyük bir konfor sağlamış olacaktır. Kliniğimiz kentimizin tam merkezinde, Kervan Pastanesi’nin karşısındadır. Halkımız bizleri arayarak akıllarına takılan her türlü soruyu sorabilirler. Tedavi olmak isteyen ya da bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz