Sabiha ve Ali Kaba çiftinin 4 çocuğundan biri olan Emin Kaba, Tıp dilinde Serebral Palsi olarak geçen hastalıkla mücadele ediyor. Hastalığı nedeniyle hem yürüyemeyen hem de konuşamayan Emin, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kayseri’de de tedavi görüyor.  Emin’in yürüyebilmesi için ise doktorlar, 130 bin TL değerinde olan Lokomat Yürüme Robotu ile tedavi alması gerektiğini söylüyor. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu parayı karşılayamayan Kaba ailesi, Valilik onaylı yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanyanın bitmesine az bir süre kala İstanbullu hayırsever bir iş insanı Kaba ailesinin yardım çağrısına sessiz kalmayarak Yürüme Robotu için gereken miktarı karşıladı.

MANŞET GAZETESİ OLARAK 2 KEZ GÜNDEME GETİRDİK!

Manşet Gazetesi olarak sorumlu haber anlayışımız gereği çaresiz ailenin yardım çağrısını 2 kez gazetemizin sütunlarına taşımıştık. Birçok paylaşım alan haberimiz sayesinde çok sayıda insan Kaba ailesinin sesini duydu. Gelinen süreçte ise yürüme robotuna sahip olan Emin, ayağa kalkmak için robot ile çalışmalarına başladı.

“BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

Yapılan yardımla ilgili konuşan Emin’in babası Ali Kaba, hayırsever iş insanına teşekkür etti. Kaba, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Emin, doğum sırasında beyin felci geçirdi. Tıp dilinde Serebral Palsi olarak geçiyor. Doğumdan itibaren tedavi görüyor. Doktorlar iyi bir fizik tedaviyle ayağa kalkacağını söylüyorlar. Bu kapsamda ise yürüme robotuna ihtiyacımız vardı. Cihazın fiyatı ise fiyatı 130 bin TL. Bunu karşılayacak durumda olmadığımız için Valilik onaylı bir kampanya başlatmıştık. Sağ olsun Gazeteci arkadaşlar da kampanyayı haber yaparak sesimizi duyurdular. Kampanyada 35 bin TL’ye yakın para toplanmıştı. Kampanyanın bitmesine az bir süre kala ise İstanbul’dan bir hayırsever bir iş adamı gereken parayı verebileceğini söyledi. Böylelikle robotumuza kavuşmuş olduk. Yardımsever iş insanına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah oğlum önce Allah’ın sonra da bu yürüme robotu sayesinde yürümeye başlar. Bizi yalnız bırakmayan herkesten Allah razı olsun.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz