Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz şunları kaydetti: “Kahramanmaraş il genelinde 42 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz bulunmaktadır. Çağlayancerit’te yeni açılan istasyonumuzla birlikte sayımız 43’e ulaşmıştır. 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde 17 doktor, 531 sağlık personeli, 123 şoför ve yardımcı personel ile toplamda 686 personelimizle 7/24 kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktayız. 112 Acil Sağlık Hizmetleri araç parkuruna baktığımızda 7 tanesi kar paletli ve snow truck, 1 adet 4 yataklı, 1 adet obezite ambulansı olmak üzere toplam 77 adet acil yardım ambulansı ile ilimiz genelinde 112 Acil Sağlık hizmeti vermekteyiz. “

112 İSTASYON SAYIMIZI 2’YE, AMBULANS SAYIMIZI 3’E ÇIKARDIK”

Göreve geldiklerinde Çağlayancerit İlçesinin merkeze uzak olması, ulaşımda olası sıkıntılar yaşanması ve ilçede sadece 1 adet ambulansın bulunması nedeniyle vatandaşların acil sağlık hizmetlerine ulaşımında güçlük yaşadıklarını tespit ettiklerini dile getiren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, bu nedenlerle göreve başlamalarına müteakip ilk yıllarında Çağlayancerit ilçesine 2. ambulansın tahsisini sağladıklarını, yine aynı nedenlerden ötürü bugün itibariyle de Çağlayancerit’te ikinci 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu hizmete açtıklarını, böylelikle Çağlayancerit ilçesinde 112 Acil Sağlık İstasyonu sayısını 2’ye ambulans sayısını ise 3’e çıkardıklarını kaydetti.

11 YENİ AMBULANS İLİMİZDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI”

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz il genelinde sunulan 112 Acil Sağlık Hizmetlerini de değerlendirerek “2019 yılında kentsel vakalara 10 dakika içinde ulaşım oranımız % 97, kırsal vakalara 30 dakika içinde ulaşım oranımız % 86’dır. Bize bildirilen vakalara olabildiğince hızlı ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda hem istasyon sayımızı, hem personel sayımızı, hem de ambulans sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın da desteğiyle vakaya ulaşma süremizi daha da kısaltmak için çalışıyoruz. 2019 yılı içinde 4 adet 4x4, 7 adet 4x2 olmak üzere 11 adet yeni ambulansımız Bakanlığımızca ilimize tahsis edildi ve hizmet vermeye başladı.” Dedi.

DEVLET HASTANEMİZDE BİRÇOK YENİLİĞE İMZA ATTIK”

Ayrıca görev süreleri içerisinde Çağlayancerit Devlet Hastanesine kazandırılan hizmetlerden de bahseden İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz sözlerine şöyle devam etti: “Çağlayancerit Devlet Hastanemizde göreve geldiğimiz günden bu güne birçok hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu kapsamda hastanemizde merkezi oksijen sistemini devreye alarak vakum ve hava santrallerini aktif hale getirdik. Sterilizasyon ünitesinin eksiklerini gidererek hizmet vermeye başlamasını sağladık. Hemodiyaliz merkezinde cihaz artırımına gidilerek Hepatit-B hastalarına hizmet vermeye başladık. Hastane bünyesinde 4 yataklı Palyatif Bakım Ünitesini ve Sigara Bıraktırma Polikliniğini hizmete açtık. İlimizde ilk defa dijital hastane seviye-6 belgesini hastanemize kazandırdık. İlçemizde ilk defa il merkezinden görevlendirmeyle ayın belirli günlerinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğinin hizmet vermesini sağladık. Önümüzdeki günlerde geleneksel ve tamamlayıcı tıp kapsamında kupa ve hacamat birimimiz ilçe vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.”

SAĞLIK İNSAN GÜCÜNDE ÖNEMLİ İYİLEŞTİRMELER OLDU”

Öksüz sözlerine şöyle devam etti: “Göreve geldiğimiz günden bu güne geçen yaklaşık 2 yıllık sürede Bakanlığımızın destekleriyle Çağlayancerit ilçemize 10 Hekim (Uzman-Pratisyen-Diş Hekimi) ve 40 sağlık personeli ataması yapılmış olup sağlık insan gücü eksiklikleri önemli ölçüde giderilmiştir. Bugün itibariyle ilçe genelinde 8 Uzman Hekim, 17 Pratisyen Hekim, 3 Diş Hekimi, 40 Ebe-Hemşire, 42 sağlık personeli ve diğer personel olmak üzere 110 personelimizle vatandaşlarımıza hak ettikleri kaliteli sağlık hizmetini sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız.”

Çağlayancerit ilçesindeki Bozlar Aile Sağlığı Merkezi ile Küçükcerit ve Küçüküngüt Sağlık Evlerinin bakım-onarım ve tadilatlarını yaptıklarını dile getiren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm ilçelerde olduğu gibi Çağlayancerit ilçesinde de sağlık hizmetlerinin her yönüyle iyileştirilmesi, daha erişilebilir ve kaliteli olması için tüm paydaşlarla ortak çalışma yürüttüklerini, açılan yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun Çağlayancerit’teki sağlık hizmet sunumuna önemli katkılarının olacağını söyleyerek hizmetlerin sunulmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

Editör: Mahmut Beyaz