Milletvekili seçildiği günden bu yana gerek TBMM’de gerekse de seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, gündeme ilişkin birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. ABD’nin Ülkü Ocaklarına terör soruşturması kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye açıklamaları ve sosyal medya düzenlemesiyle ilgili konulara değinen Aycan, Amerika’nın Türkiye aleyhine politikalar yürütmeye devam ettiğini söyledi. Amerika’nın Türkiye’nin müttefiki gibi davranmadığını anlatan Aycan, “Hiçbir gerekçe yokken, hiçbir neden yokken böyle bir karar alınması tamamen kasıtlı bir olgudur” diye konuştu. Suriye’yle ilgili Türkiye’nin kendi göbeğini kendisi keseceğini vurgulayan Aycan, sosyal medya düzenlemesinin yapılacağını ve sosyal medya terörünün önüne geçeceklerini kaydetti.

“AMERİKA’NIN BU KARARI TAMAMEN SİYASİ”
Aycan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Amerika’nın bu kararı tamamen siyasi. Son zamanlarda Amerika ile ilişkilerimiz daha da sıkıntılı hale geldi. Ben Amerika’nın Türkiye’ye hiçbir zaman dostane davrandığını düşünmüyorum. Hep kendi istekleri doğrultusunda Türkiye’yi siyasetinde kullanmaya çalışıyor. Kendi istekleri olursa yâda kendi istekleri destekleniyorsa iyisiniz, yoksa kötüsünüz. Amerika’nın Ortadoğu’da bir takım planları var. Bu doğrultuda da bizi de kullanmaya çalışıyor. Türkiye’de buna karşı durunca bu kez Türkiye aleyhine tavır sergiliyor.

“AMERİKA BİZİM MÜTTEFİKİMİZ GİBİ DAVRANMIYOR”
74’teki Kıbrıs Barış Harekâtımızdan sonraki ambargoyu yaptığında benim çocukluk yıllarıma geliyor. O zamanki eziyetlerini unutmadık. Ama son zamanlarda Biden ile sorunlar daha da arttı. Amerika bizim müttefikimiz gibi davranmıyor. Ne kadar terör örgütü varsa onları destekliyor ve onları sürekli bize karşı kışkırtıyor. Terör örgütlerine bedava silahlar vererek, finansal destekler sağlıyor. Biliyorsunuz s-400 füzeleri ile ilgili de sıkıntı yaşıyoruz. Biz ülkemizin tehdit altında olduğunu ve bu yüzden de savunma silahlarına ihtiyacımızın olduğunu söyledik. Ama Patriotları bize vermediler. O zaman Türkiye’yi savunmasız bırakıyorsunuz. Bizde buna karşı s-400 aldık. Türkiye’nin s-400 almasından neden rahatsız oluyorsunuz.

“TÜRKİYE’YE YÖNELİK SALDIRILAR SÜREKLİ DEVAM EDİYOR”
Tabii en son Biden’in yine kötü bir açıklaması var. Diyor ki, ‘Kuzey Doğu Suriye’de Türkiye operasyonlara hazırlanıyor.” Biden bu konuda politika yürütmeye çalışıyor. Hâlbuki Kuzey Doğu Suriye’de Türkiye yok. Biz Suriye’nin Kuzey Batısındayız. Barış ve güvenlik için oradayız. Yani orada bile yalan söyleyerek Türkiye aleyhine propaganda yapıyor. Maalesef 2 gün önce yine bir saldırı oldu ve 2 polisimiz şehit oldu, 2 polisimizde yaralandı. Türkiye’ye yönelik saldırılar sürekli devam ediyor. Bu saldırılar artarak devam ediyor. Amerika kendisi terör örgütleriyle işbirliği yaparken, durup dururken Ülkü Ocaklarına yönelik terör soruşturması kararı aldı. Çok saçma sapan bir şey. Hiçbir gerekçe yokken, hiçbir neden yokken böyle bir karar alınması tamamen kasıtlı bir olgudur. Amerikan Temsilciler Meclisi oturup temsilciler meclisinin terörle ilişkisini sorguluyor.

“KARAR BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”
Ülkü Ocakları terörün her zaman karşısındadır. İster FETÖ terörü olsun ister PKK ister PYD, Türkiye’ye yönelik terörün karşısında durmuştur. Bundan sonra da karşı olacaktır. Bu tamamen ülkü ocaklarının Türk milliyetçilerinin algısını zedelemektir. Bu çok abestir. Bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir. Bunun hiçbir anlamı yok. Bu tamamen siyasi bir karardır.

“SURİYE’DE KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ”
Suriye’deki saldırılar sürekli devam ediyor. Hala oralarda saldırılar dolayısıyla şehit veriyoruz. Bu saldırılar kesilmiyor. Cumhurbaşkanı bu durumu Biden’e iletiyor ve onların terörle bir ilişkisinin olmaması gerektiğini söylüyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Amerika sürekli, ‘Biz müttefik miyiz? Düşman mıyız? Diye soruyor. İkimizde NATO üyesiyiz. Türkiye’ye saldırılar var. Siz buna hiç ses çıkarmıyorsunuz. Üstelik terör örgütünü finanse ediyorsunuz. Amerika’nın bize destek vermesi gerekirken hiçbir şekilde destek vermiyor. Bu yüzden cumhurbaşkanı da bunun böyle olmayacağını söyledi. Tabii bizde Suriye’de kendi başımızın çaresine bakacağız. 10 yıldır aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Bize destek vermiyorlar. En son PYD’nin temsilcilerini Beyazsaray’da kabul edip, onlarla görüşüyor. Onlarla birlikte politika sürdürüyorlar. Bu tehlikeyi görüyoruz. Bununla ilgili de istihbarı bilgilerimiz var. Biz kendi başımızın çaresine bakacağız ve kendi göbeğimizi yine kendimiz keseceğiz.

“SOSYAL MEDYA TERÖRÜNÜ DURDURMALIYIZ”
Son zamanlarda sosyal medya ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Mecliste iki defa konuyla ilgili düzenleme yapıldı ama tabii istenilen düzeyde değil. Hala sosyal medya üzerinden saldırılar ve algı oluşturmalar devam ediyor. Bunların da çoğu sahte ve yurt dışından açılan hesaplar. Bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu tür saldırılara fırsat vermememiz lazım. Çünkü buda bir sosyal medya terörü. Bu terörü de durdurmalıyız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz