TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Katip Üyesi olan Aycan, “Aile bütünlüğünün korunması, sağlıklı nesillerin yetişmesi dolayısıyla ülkemizin geleceği için önemlidir. Toplumumuzun bu kanayan yarasına parmak basıyoruz.” diyen Aycan, sözleşmeli öğretmenlerin aile bütünlüğünü korumak üzere Özel Barınma Hizmeti Veren Kurumlar ve Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4. maddesinin üçüncü fıkrasında değişiklik yapılması için Meclis’e yasa değişikliği teklifinde bulunduklarını belirtti. Aycan “Bu teklifle aile öğretmenlerimizin aile bütünlüğü sorunu tamamen çözülecektir. Bütün partilerin aile bütünlüğü meselesine aynı gözle bakacağını umuyor ve bu teklifin bir an önce Meclis’ten geçmesini bekliyorum.” dedi.

Mevcut Yasa Maddesi:

Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli öğretmenler dört yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen öğretmenin eşi bu öğretmene tabidir. Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulur. Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanır. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.”

Milletvekili Aycan tarafından önerilen Yasa Maddesi:

Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulur. Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği iki yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanır. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz