24 Haziran seçimleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçen Türkiye’de gözler Mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi. AK Parti’de belediye başkanlığı için 5 Kasım’da başlayan ve 16 Kasım’da biten aday adaylığı başvurularının ardından, 18 Kasım’da ise elektronik temayül gerçekleştirilmişti. Aday adaylığı sürecinin tamamlanmasıyla temayül yoklaması yapılan AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 40 ilin Belediye Başkan Adayını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye adayının ise Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Hayrettin Güngör olduğunu ilan etmişti. Güngör’ün adaylığının açıklanmasının ardından ise AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlenmiş, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye adayı Hayrettin Güngör’ün yarın kente gelerek çalışmalara başlayacağını açıklamıştı. Büyük bir coşkuyla Kahramanmaraş’a gelecek olan Güngör’ün programı ise kesinleşti.

GÜNGÖR İÇİN ADAY TANITIM TOPLANTISI

AK Parti’de aday ve milletvekillerini şehir girişinde karşılama geleneği Hayrettin Güngör ile devam edecek. AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör yarın saat 10’da Havaalanı Kavşağı’nda konvoylar eşliğinde karşılanacak. Ardından Güngör konvoylar eşliğinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Büyükşehir Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısına katılacak. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın da katılacağını öğrenilirken, Güngör Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilk kez seslenecek. Güngör Cuma namazını ise Ulu Camii’nde eda edecek.

AK PARTİ VE BÜYÜKŞEHİR’İ ZİYARET EDECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla adaylar tüm şehirlerde olduğu gibi ilk olarak parti teşkilatlarına ve belediyelere ziyaretler gerçekleştirecek. Bu kapsamda Güngör, Ulu Camii’de kılınacak Cuma namazının ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek. AK Parti ziyaretinin ardından ise Güngör, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’la bir araya gelecek. Fatih Mehmet Erkoç’tan çalışmalar hakkında bilgiler alacak olan Güngör, ardından ise kentte görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarıyla buluşacak. Güngör’ün Kahramanmaraş’taki ilk günü ise Aksu TV’nin canlı yayınına katılmasıyla son bulacak.

KAHRAMANMARAŞ’I BİR ADIM DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK” DEMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayrettin Güngör’ü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklamasının ardından Güngör yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı, “Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Bize bir güven duydu ve bu görevi bize tevdi etti. Bu benim sorumluluğumu kat kat artırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle biz bir makama talip olmuyoruz, bir göreve talip olduk. Sloganımız birlikte belediyecilik. İnşallah hep birlikte Kahramanmaraş'ın bütün dinamikleriyle, bütünleştirici olarak, bir anlayışla ve istişare yöntemiyle bilgi, birikimimizle ilimiz için harcamaya çalışacağız. Rabbim bizi mahcup etmesin, Allah yardımcımız olsun. Kahramanmaraş birçok avantajları bulunan güzel şehirlerimizden bir tanesidir. Şu ana kadar getirilen aşamayı bir adım daha ileriye götürmek istiyoruz. Geçmişte hangi zamanda hangi görevde bulunmuş olunursa olsun herkesin bir katkısı olduğunu düşünüyorum ve onlardan da Allah razı olsun.”

PAKDİL VE ÖZDENÖREN’E ZİYARET!

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye adayı Hayrettin Güngör, kente gelmeden önce Kahramanmaraş’ta yetişen önemli fikir adamlarından Nuri Pakdil ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Rasim Özdenören’i ziyaret etti. Güngör’ün ziyaret resimlerini sosyal medya hesabından paylaşması üzerine takipçilerinden çok sayıda olumlu yorumlar yapıldı. Güngör’ün, Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin önemli yazar ve fikir adamlarından olan Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören’i ziyaret etmesi, istişare odaklı bir belediye başkanı profili çizeceğinin göstergesi olarak yorumlandı. Güngör ziyaret fotoğraflarının altına şu ifadeleri kullandı, “Yazar ve fikir adamı, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi hemşerimiz Rasim Özdenören ağabeyimizi ziyaret ederek duasını talep ettik. Nazik kabulleri için şükranlarımı sunuyorum. Kahramanmaraş’ımızın yetiştirdiği yazar ve fikir adamı Nuri Pakdil ağabeyimizi ziyaret ederek duasını talep ettik. Başkan olmamız halinde bir istekte bulundu ve biz de yerine getireceğimizin ve hemşerilerimizle paylaşacağımızın sözünü verdik. Hürmetlerimi sunuyorum.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz