Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemde benimsediği ilkelerin başında gelen gençleşme hareketi Türkiye’nin 81 il ve ilçesinde geçtiğimiz yılda yapılan kongrelerde uygulanmış, bu doğrultuda da AK Parti, il başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları başkanları ve gençlik kolları başkanları dâhil olmak üzere teşkilatta yeni, genç isimler başkan olarak görevi devralmıştı. Aynı politika 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerde de uygulanmıştı.

CUMHURBAŞKANI GENÇ BAŞKAN TALİMATI VERMİŞTİ!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yılda yapılan kongrelerle ilgili değerlendirme yapmış ve “Partimiz yeniden yapılanırken, gençlere ve kadınlara öncelik vermeliyiz. Gençleri ve kadınları parti yönetiminde daha fazla görevlendirmek gerekir. İlçe başkanlarını belirlerken, gençlik kollarından isimleri başkan yapın. İl yönetimlerine de gençlik ve kadın kollarından yöneticiler getirin” ifadelerini kullanmıştı.

AYNI POLİTİKA BELEDİYE BAŞKANLARINDA UYGULANACAK MI?
Gelinen noktada geleceğin gençliğini inşa etmek parolasıyla siyasi yaşamını güçlü isimlerle devam ettiren AK Parti, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesi aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Kahramanmaraş’ta AK Parti’den il ve ilçelerde kimlerin belediye başkanı olacağı heyecanla beklenirken, yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre aday olacak isimlerin genç ve dinamik siyasetçilerden seçileceği öngörülüyor.

Gençlerin aktif siyasete katılımını her platformda destekleyen AK Parti son olarak anayasa değişikliğiyle seçilme yaşını 18’e indirerek bunu taçlandırmıştı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz