2019 yerel seçimlerinde fikir ayrılığı nedeniyle CHP’den istifa eden 600 kişi Demokratik Sol Parti (DSP)’ye geçerek belediye seçimlerine farklı aday çıkarmış ve Pazarcık Belediyesi’ni bu bölünme nedeniyle AK Parti kazanmıştı. Yapılan istişareler sonucunda aralarında Pazarcık Eski Belediye Başkanı Kamil Dalkara’nın da bulunduğu DSP Üyesi 600 kişi, Pazarcık’ta DSP’yi feshederek 3 yıl sonra tekrardan CHP’ye katıldı. CHP Pazarcık İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen katılım törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP Pazarcık İlçe Başkanı Veysel Şevran, DSP eski Pazarcık İlçe Başkanı Ali Şaşkara’nın yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Partiye katılım töreninde konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Pazarcık’ta yeniden CHP bayrağını dalgalandıracaklarını söyledi. Artık küskünlüklere son verilmesi gerektiğini vurgulayan Öztunç, kişilerin geçici olduğunu ancak CHP’nin kalıcı olduğunu vurguladı. Ülke gündemine de değinen Öztunç, AK Parti’nin milletten koptuğunu ifade etti.

YARDIMSEVERLİK ÖNCE KENDİ İÇİNDE OLUR

Öztunç, şunları kaydetti: “Memleket kötü yönetiliyor. Türkiye kötü yönetiliyor. Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi felakete doğru götürüyor ve kötü yönetiyor. Dün çıkmış bir açıklama yapmış diyor ki; “ Biz Dünya’nın en yardım sever ülkesiyiz” diyor. Peki, kime yardım seversin? Afganlara, Pakistanlıya, Iraklıya, Suriyeliye yardım seversin. Peki, benim işçime, emekliye, çiftçiye, asgari ücretliye, öğretmene, memura, işçiye, köylüye bunlara yardım sever değil. Dışarıya yardımsever, içeriye bir haber. Yardımseverlik önce kendi içinde olur. Kendi evinin içerisine bakmıyorsun, dışarıya yardım yapıyorsun. “Bu israfı sona erdireceğiz” demiş. Peki, sizin partinizin Kahramanmaraş’ta kurduğu iftar sofrası neydi? Vatandaşa gelince şükret diyorlar, vatandaşa gelince dişini sık diyorlar. Vatandaşa gelince elmayı, domatesi taneyle al diyorlar. Vatandaşa gelince yarım kilo kıyma al diyorlar. İftar sofrasındaki o görüntü AK Parti’nin milletten nasıl koptuğunun göstergesidir. Yakın zamanda 40’a yakın şehir gezdim. Millet artık bunlardan bıktı, usandı. AK Parti’den bıktı, Millet ittifakı olarak geliyoruz. Bütün anketlerde düşüyorlar. Kahramanmaraş’ta bile yüzde 40’ın altına düştüler. Daha da düşecekler.

PAZARCIK TARİHİNDE GELMİŞ, GEÇMİŞ EN BECERİKSİZ BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Geçmiş dönemde genel seçimlere gittik. O dönemde Pazarcık’ta yaşanan bazı tartışmalar geride kaldı. Mevlana, ‘Dünde dünde kaldı cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım’ diyor. Bütün iyiler sizin olsun, kötüyü almaya ben hazırım. Bir suçlu varsa suçu üstlenmeye de hazırım. Pazarcık’ta çeşitli görüşmelerimiz ve sohbetlerimiz oldu. Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımız Veli Ağababa’dan ricacı oldum. O görüşmelere katılmasını istedim. O dönem ki tartışmalar yüzüne AK Partili belediye başkanı o koltukta oturuyor. Pazarcık tarihinde gelmiş, geçmiş en beceriksiz belediye başkanı oldu. Buna son veriyoruz. Burası baba ocağımız Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

GÜN BİRLEŞME GÜNÜDÜR

6’lı masa görüşmeleri devam ediyor. Fitnelere ve söylentilere aldırış etmiyoruz. Biz önümüze bakıyoruz. Türkiye’yi aydınlık geleceğe çıkaracağız. Yeniden büyük ve aydınlık Türkiye’yi kuracağız. Kurarken de Pazarcık’ta el ele olacağız. Önümüzde genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu el ele vermemizle Pazarcık’ta sandıkları patlatacağız. Gün birleşme günüdür. Gün ayrışma günü değil. Bugün ben varım, yarın başkası olacak. Benden önce Durdu Özbolat vardı. Her dönem adaylarımız vardı. Kibar Hanım adayımızdı, Kamil Bey adayımızdı. Burası kimsenin babasının malı değil. CHP Pazarcık İlçe Başkanlığı da Veysel Şevran’ın babasının malı değil. İl Başkanlığı Esat Şengül’ün babasının malı değil. Onikişubat, Ünal Ateş’in babasının malı değil. Bu parti hepimize ait. Bizler vesileyiz. Bugün varız, yarın yokuz. Tek bir noktaya odaklanmamız gerekiyor. Önce genel seçimleri alalım, ardından Pazarcık yerel seçimlerini kazanalım. Bu şehrin değerleri var. Bu şehrin Memiş Özdal gerçeği var. 3 dönem belediye başkanlığımızı yaptı. Burada 3 dönem CHP’nin bayrağını sallandırdı. Eski Belediye Başkanımız Kamil Dalkara gerçeği var. Herkes birbirini sevmek zorunda değil ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni sevmek zorundayız. Bundan sonraki süreçte hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Ben Genel Başkan Yardımcısı olduğumdan bu yana Türkiye’nin 4 bir yanına gidiyorum. Kahramanmaraş’a da geliyorum. Neredeyse bir ayın bir haftasını Kahramanmaraş’ta geçiriyorum. 710 köy var, neredeyse 710 köye de gidiyorum. Uğraşıyorum, mücadele veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Pazarcık İlçe binamda çalışan arkadaşlarım emek veriyorlar. Onları da tebrik ediyorum. Pazarcık’ta yeniden CHP bayrağını dalgalandıracağız.”

PAZARCIK BELEDİYESİ’NE YENİDEN CHP’NİN BAYRAĞINI DİKMEMİZ GEREKİYOR

CHP İl Başkanı Esat Şengül ise Pazarcık Belediyesi’ne yeniden CHP bayrağının dikilmesi gerektiğini vurguladı. Şengül, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi sevdamızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Bu anlamda bugün aramıza katılan DSP’nin ilçe yönetimini yürekten kucaklıyorum. Ayrışma ve bütünleşme kimi zaman duygusal, kimi zaman fiziksel kavramlar olarak yer bulmuştur. Bir bardaktaki suyu içersiniz, bittiği zaman o sudan ayrışmış olursunuz. Tekrar ihtiyaç duyduğunuzda o bütünleşmeyi sağlamış olursunuz. Dolayısıyla sizlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden hiç vazgeçmediniz. Cumhuriyet Halk Partililer de sizden hiç vazgeçmedi. Bu ülkedeki en büyük sorun sarayda oturan o zattır. Bizim de en büyük sorunumuz o zatı göndermektir. Bundan daha büyük bir sorunumuz yoktur. Bu çerçevede tüm arkadaşlarımız kırılganlıklarını bir kenara bırakarak Pazarcık halkına borcunu ödemeliler. Hepimizin Pazarcık halkına borcu var. Yıllarca buradaki belediyeyi biz yönetmişken, bugün başkaları yönetiyor. Onlarında yönetme tarzı ortadadır. Pazarcık Belediyesi’ne yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dikmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu vesileyle daha öncede belediye başkanlığını 3 dönem yapmış Memiş Özdal’ı rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz