Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2002 yılında AK Parti’nin kurulup iktidara gelmesiyle Türkiye’de de her alanda değişimler başladı. Tabi bu değişimlerin başlamasıyla birlikte Türkiye gerek ekonomi, gerek siyasi, gerekse savunma sanayinde büyük bir atılım hamlesi yaptı.

Bu atılımlardan en önemlisi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Otomobil projesi kapsamında tarihi bir adım atılarak Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding ortaklığında Türkiye’nin kendi otomobili üretmesi için imzalar atılmıştı. Atılan bu imzalar ile yıllardır Otomotiv pazarında dışa bağımlı olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri sonucu artık kendi otomobilini üretecek. Üretilecek olan otomobiller tamamen Türkiye’nin birikimi ile ortaya çıkacak. Yerli otomobilin tasarım ve üretimi ise 4 yıllık bir süreçte tamamlanacak.

Tabi şimdi otomotiv üretimi için akıllara takılan ön önemli sorusu ise Hangi şehirde üretileceği?  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, otomobilde seri üretimin 2 yıl sonra başlayabileceğini, yerli otomobilin üretileceği şehir konusunda da "Hangi il büyük kolaylık sağlıyorsa orayı seçeriz."  Demişti.

Tabi Bakanın söylediği gibi hangi il büyük kolaylık sağlıyorsa orada üretilsin. Ben kendi adıma isterim ki Kahramanmaraş’ta üretilsin. Tabi Kahramanmaraş tekstil ve sanayisi ile ihracatını kat kat artırmış ve artırmaya da devam etmektedir.

Son yıllarda özellikle TSK’nın isteklerine göre teknik tekstil alanında kurşungeçirmez kumaş üreten Kahramanmaraş Bursa gibi tekstilden otomotive dönebilir. Dönüşüm derken teknik tekstili ilerleterek otomotiv sektörüne entegre edilebilir.

Kahramanmaraş gibi Büyükşehir olmuş ve Tekstil ve Sanayisi bir kentte otomobil üretimi bu şehri daha da büyütecektir. Siyasilerimiz Sanayicilerimiz ve şehrin önde gelenleri bunun için uğraş vermeli.