Garip şey ölüm. Sorguladıkça karanlık çukur misali zihnen de mezara girersin. Kaçırırız o yüzden zihnimizi. Fazla düşünmeyiz.

Birde ölüm şekli var. O yüzden deriz hep, “Allah ölümünde hayırlısını versin”

Yaklaşık altı yıldır PKK’nın elinde bulunan asker, polis ve mit personelinden oluşan on üç  vatan evladını kurtarma operasyonunda maalesef on üç vatan evladını da şehit verdik.  O on üç vatan evladı altı yıldır bir gün kurtulup annelerine babalarına, eşlerine, çocuklarına kavuşacakları günü hayal ediyorlardı. Her gün, her doğan güneş yeni bir umut. Bir gün mutlaka. Bir gün mutlaka. Eli kanlı terör örgütü kendilerini infaz edecek olsa daha ilk günden infaz ederdi.

Olmadı. Ülkemizin, TSK ve siyasi iradenin 6 aylık bir çalışma sonucu icra ettiği kurtarma operasyonu bir felaket ile sonuçlandı. On üç asker, polis ve mit personeli için ayrı ayrı yandı yüreğimiz. Acılarını derinden hissettik.

Yapılan operasyonda 53 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Doğal olarak 500 terörist ölü ele geçirilmiş olsa dahi acımızı dindirmez. 500 teröristin cesedi tek bir Mehmetçiğin bir damla kanı kadar değeri yok.

Askeri bir operasyon olarak ele alındığında, kanlı terör örgütü tarafından esir alınmış on üç askere yapılan kurtarma operasyonunda, hepsini şehit veriyorsak başarıdan söz edilemez. Bunun mutlaka iç muhasebesi yapılmalı, olaydan gerekli dersler çıkarılmalıdır.

Yakın tarihte İsrail, Hamas’ın elinde tuttuğu tek bir askerinin serbest bırakılması için, cezaevinde bulunan 100 kadar Filistinliyi serbest bırakmıştı. Verilen mesaj çok netti aslında, “sizin yüz tane adamınız benim tek askerim etmez” Vardı belki, bu vatan evlatlarını kurtarmanın başka bir yolu vardı.

Dediğimiz gibi, bu şehitler, başka bir yaktı yürekleri. Her gün ölüp ölüp dirilen anneler, babalar şehitlerle birlikte bir kez daha öldü.

Bundan sonra devletten haklı beklenti, İçişleri Bakanımız sayın Süleyman SOYLU’nun verdiği vaadi yerine getirmesi.

Muhtemelen on üç vatan evladının infaz emrini veren Murat KARAYILAN’ın bin bir parçaya bölünmüş cesedini bekliyoruz.

Başımız sağ olsun Türkiye.