Önceki gün Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Dereli Mahallesine yaptırılan Sosyal Tesisin açılışı yapıldı. Bizlerde malum mesleğimizin gereği davete icap edip açılışa katıldık. Mahalle muhtarları ve mahalle halkıda bu açılışa iştirak etmişti. Açılış öncesi AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları üyelerinin yanında oturan yaşlı bir teyze diyor ki: “Benim evim çok kötü kimsem yok, bana bu konuda yardım eder misiniz diye serzenişte bulunuyor” birkaç gazeteci arkadaşımızla konuyu anlamak için hemen o yaşlı teyzenin yanına gittik. 60 yaşlarındaki bu teyze kendinin deyimiyle hiç evlenmemiş geçimini temizlik yaparak, ceviz temizleyerek yapıyormuş. Oturduğu ev ise harabe ve tapusu da kendinin üstüne değil bir akrabasınınmış. Ceviz temizlemekten avucunun içi simsiyah olan bu teyze konuyu bizlere aksettirirken bu sırada açılış alanına AK Parti Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri giriş yaptı.

Yaşlı teyzenin sorunu haliyle Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu’na iletildi. Konuyu Milletvekili dinler ve sonrasında Sayın Vekilimiz “Ev bayanın üstüne değilmiş, akrabasının üstüneymiş o yüzden biraz sıkıntılı bir konu” der ve bakalım deyip geçiştirir.

Bugün evi olmayanlara ev yapılıyorsa, yiyeceği, giyeceği olmayanlara yardım yapılıyorsa bu yaşlı kadına da yapılmalı. Evet, orada Milletvekili Devleti temsil etmektedir, yani halkın temsilcisi Milletvekilidir. Bence bu konuyu Sayın Vekilimiz anında çözmeliydi. Çünkü önümüz kış, o yaşlı teyzenin evinin halinin içler acısı halde olduğu söylenmekte. Bu yaşlı kadının evi yapılır mı? Bence yapılmaz. Çünkü Vekilimizde bu ışığı göremedim. Keşke bu anı bir yaşlı teyzenin ev problemine anında çözüm bulan ve yapılması için gerekli mercilere talimat veren Sayın Milletvekiline övgü dolu bir yazı olsaydı. Ama malum hayallerle gerçekler bir olmuyor.