Çocukluk yaşlarından itibaren özellikle babasıyla birlikte şarkı söyleyerek, kendi çabalarıyla sesini geliştiren 26 yaşındaki Seda Esenler, ilerleyen dönemde hobi olarak şarkı söylemeye devam etti. 10 yıl önce babasının vefat etmesi üzerine müziğe daha çok sarılan Seda Esenler, müziği adeta hayatının bir parçası yaptı. Konservatuar bölümünü okumak istemesine rağmen, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazanan Seda Esenler, albüm çıkarma hayalini ise hiçbir zaman kafasından çıkarmadı. Esenler’in hayatı ise birçok Kahramanmaraşlı ismi müzik dünyasına kazandıran Volkan Müzik Galerisi sahibi ve Bağlama Üstadı Mehmet Bağlar ile karşılaşmasıyla değişti. Kahramanmaraşlı Müzik Adamı, Araştırmacı ve Bağlama Üstadı Mehmet Bağlar’ın destekleriyle hayalini kurduğu albüm çalışmalarına başlayan Seda Esenler, ilk şarkı olarak ise 10 yıl önce vefat eden babasının en sevdiği şarkı olan Cengiz Kurtoğlu’nun Hain Geceler isimli parçayı belirledi. Volkan Müzik Galerisi’nde albüm çalışmalarını sürdüren Seda Esenler, Müziğe olan tutkusunu gazetemize anlattı. Esenler, “28 Mayıs’ta babamın vefatının tam 10’ncu yılı olacak, ona hatıra bırakmak için en sevdiği şarkıyı seslendirdim” dedi. Mehmet Bağlar ise Seda Esenler’in harika bir sesinin olduğunu belirterek, ‘Kahramanmaraş’tan yeni bir yıldız doğuyor’ ifadelerini kullandı.

“MÜZİK HER ZAMAN BENİM GÖNLÜMDEYDİ”

Müziği hobi olarak yaptığını dile getiren Seda Esenler, “1992 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrenimimi Kahramanmaraş’ta tamamladım. 2015 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldum. Müzik her zaman benim gönlümdeydi ama Tarih bölümü okumak kısmet oldu. Lisede sosyal bilimler okuduğum için tarih okuyordum, bir taraftan da müzikle uğraşıyordum. İlk baştan beri müziği istiyordum ama tarih okumak nasip oldu. Müziği hobi olarak yapıyorum, müzik çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyorum” dedi.

“VEFAT EDEN BABAMIN EN SEVDİĞİ PARÇAYI SESLENDİRDİM”

10 yıl önce vefat eden babasının en sevdiği parçayı albümünün ilk şarkısı yaptığını dile getiren Esenler, “10 yıl önce rahmetli babamın çok sevdiği bir parça vardı, çok fazla dinlerdi ve çok severdi. 28 Mayıs’ta vefatının tam 10’ncu yılı olacak ona hatıra bırakmak için bir parça hazırladım. Hocam Mehmet Bağlar’ın da desteğiyle stüdyoya girdim. İlk başta böyle bir girişimim yoktu, buna cesaret edemiyordum ama sağ olsun Mehmet Bağlar hocamın desteğiyle cesaretsizliğimi kırdım ve stüdyoya girerek parçayı okudum. İnşallah daha da güzel olacak” ifadelerini kullandı.

“MEHMET BAĞLAR HOCAMIN DESTEĞİYLE GÜZEL İŞLER ÇIKARACAĞIM”

Albümde Cengiz Kurtoğlu’nun Hain Geceler şarkısını seslendirdiğini kaydeden Esenler, ilerleyen dönemde hayali olan konservatuar bölümünü okuyarak müzik alanında kendini geliştireceğini söyledi. Esenler sözlerine şu şekilde devam etti, “Albümde Cengiz Kurtoğlu’ndan bir parça hazırladık, arabesk çıkışı oldu. Şarkımızın adı ise Hain Geceler. Şuan için bir şarkı hazırladık ama devamı gelecek. Bundan sonra müzik hayatımda yenilikler yapmak istiyorum bu nedenle ikinci üniversite olarak konservatuar bölümünü okumak istiyorum. Çünkü ilk okuduğum bölüm istediğim bölüm değildi, İnşallah ikinci üniversite olarak konservatuar ve ses eğitimi bölümüne hazırlanıyorum. Genellikle her tür müzik dinliyorum tarz olarak ama Türk halk müziği ve Türk sanat müziğini daha çok seviyorum. Türk halk müziğinde Neşet Ertaş, Türk sanat müziğinde ise eskilerden Müzeyyen Senar gibi sanatçılarımızı daha çok dinliyorum. Türkü ağırlıklı dinliyorum genellikle. Mehmet Bağlar hocamın da desteğiyle İnşallah güzel bir iş çıkaracağız.”  

“KAHRAMANMARAŞ’TAN YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR DİYEBİLİRİZ”

Seda Esenler’in güzel ve buğulu bir sese sahip olduğunu belirten Mehmet Bağlar ise, gençlerin önünü açmak ve destek vermenin kendini mutlu ettiğini söyledi. Seda Esenler’in sesinin taklit olmadığını, ayrı bir renginin olduğunu kaydeden Bağlar, “Bir müzik adamı olarak bütün müzik camiasına başarılar diliyorum. Bu işe yeni katılan arkadaşlarımızın da önünü açmak istiyorum. Nihayetinde Seda Esenler kardeşimizin hedeflerine ulaşmasına vesile olmak benim için mutluluk verici. İnşallah nasip olursa Seda kızımızın arkasındayız. Albüm çalışmaları yeni başladı, Seda kızımızın söylemesi için parça seçiyoruz. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum, hayırlı olsun diyorum. İnşallah yolu açık olur, başarılı olur. Seda’nın sesi gerçekten çok güzel, harika, buğulu bir sesi var. Taklit bir ses değil, sesinin ayrı bir rengi var. Kendi öz sesiyle, çok güzel parçalar seslendiriyor. Kahramanmaraş’ımızdan yeni bir yıldız doğuyor, ben Seda’ya inanıyorum. İlerleyen dönemlerde çok güzel yerlerde olacaktır. Volkan Müzik Galerisi’nden yeni bir yıldız doğuyor diyebiliriz, ileride de inşallah DEKA müzik etiketiyle geniş kitlelere ulaşacaktır kızımız” şeklinde konuştu.

(Haber: Emre Akkış-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz