Tüm dünya düzenini altüst eden koronavirüs pandemisiyle yaklaşık 1,5 yıldır mücadele veriyoruz. Bu süreçte virüsün bulaş riskinin önüne geçilmesi için devlet büyüklerince dönem dönem tedbir kuralları uygulanıyor. Bu kurallar çerçevesinde insanlar evlerinde daha fazla vakit geçirmek zorunda kalırken, evde kalarak hareketsiz kalan vatandaşlar, ister istemez kilo artışı yaşadı. Kilo alan vatandaşlar ise ya diyetisyen desteğiyle zayıflamaya çalışıyor ya da güzellik merkezlerinde uygulanan zayıflama işlemini tercih ediyor. Bu bağlamda güzellik merkezlerinde yapılan zayıflama işlemine ilişkin açıklamalarda bulunan Güzellik Uzmanı Tebessüm Kara, özellikle kadınların çocuklarını okula göndermesiyle birlikte şu sıralar Güzellik Merkezlerine yoğunluğu daha da artırdığını söyledi. İnsanların zayıflama işlemi sırasında ise efor sarf etmediğini kaydeden Kara, bu işlemin organlara hiçbir zararının olmadığını ekstra faydasının olduğunu belirtti.

“YÜZDE 80’İ ZAYIFLAMA AĞIRLIKLI GELİYOR”

Danışanlarının yüzde 80’inin zayıflama işlemi için geldiğini ifade eden Kara, “İnsanlar pandemi döneminde çocuklarla beraber çok fazla evde kaldılar, çok bunaldılar. Evde kalındığı için ister istemez kilo alındı. Çocuklar okula gidince artık güzellik merkezlerine gelmeye başladılar. Bu nedenle bizimde de yoğunluk başladı. Bize gelen danışanlarımızın yüzde 80’i zayıflama ağırlıklı geliyor. Zayıflama işleminin yanı sıra şu anda lazer işlemleri ve cilt bakımında da yoğunluğumuz var. Zayıflama işleminde danışanımızın yaptığı tek şey buraya gelmeden 1 saat önce yemeğini yemiş oluyor, bir de çıktıktan 1 saat sonra yemek yemiyor. Yarım saat de yürüyor. Başka hiçbir şey yapmıyor. Yattığı yerden zayıflatıyoruz insanları. Ve bu işlemin organlara hiçbir zararı yok. Ekstra faydası var” dedi.

“BUNLARA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR”

Güzellik merkezi tercih edilirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Kara, “Hangi güzellik merkezine gitmeliyim diye düşünce içerisinde olanlar sadece işletme sahibinin değil de oradaki çalışanların da bütün belgelerinin tam olmalarına dikkat etmeleri gerekiyor.

İşletme sahibi işyeri açmak için belgeleri alıyor ve çoğunlukla işlemlere girmiyor. İşlemi yapan sürekli estetisyenler oluyor. Estetisyenlerin belgesi olması gerekiyor. İnsanlar güzellik merkezine gittikleri zaman şunu sorsunlar: ‘Benim cildime ne uyguluyorsun.’ çok fazla cilt tipi var. İşte karma, yağlı, kuru. Kuru cilt ile yağlı cilde aynı işlemi uygulayamazsın. Yapılan işlemden bir sonuç alamazsın. Cilt tipime uygun ürünlerle işlem yapılacak, bana işlemi kim yapıyor. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz