167 yıllık geçmişi ile Türkiye’de Maraş Dondurması denince akla gelen ilk marka olan MADO, dondurma geleneğini modern üretim tesisi ve kafe restoranlarıyla Türkiye ve Dünya ile buluşturuyor. 1992 yılında MADO markasıyla İstanbul’da Caddebostan’da ilk açılan MADO Kafe kısa zamanda beğenilen bir mekân olmuş ve franchise sistemi ile yeni MADO kafe restoranları açılmıştı. Dünyanın dört bir yanında beğeniyle tüketilen dondurmaların tamamı Kahramanmaraş’ta kurulu tesislerde geleneksel yapım yöntemlerine sadık kalınarak ISO 9000 ve ESO 2000 kalite standartlarına uygun olarak üretilirken, doğal, katkısız keçi sütü ile hazırlanan Maraş dondurmasının 167 yıllık hikâyesi, MADO ile Türkiye sınırlarını aşmaya devam ediyor. MADO son olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nin güneyinde bulunan Guangzhou şehrinde açtığı şubesiyle dünyanın dört bir yanına hem Kahramanmaraş’ın hem de Türkiye’nin adını duyuruyor. Bu kapsamda MADO’nun Çin’de büyük ilgi görmesi nedeniyle, Çin Devlet Televizyonu MADO’yu konu alan bir çalışma yapıyor. MADO’nun davetlisi olarak Kahramanmaraş’a gelen Çin Devlet Televizyonu, yaklaşık üç gündür Maraş Dondurması ve Kahramanmaraş’ı anlatan çekimler yapıyor. Çin Devlet Televizyonu ekibini MADO’nun doğuş noktası olan Yaşar Pastanesi’nde ağırlayan MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur ve MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur, gazetemize konuyla alakalı bilgiler verdi.

TURİZM ELÇİLİĞİNE DEVAM EDİYORUZ”

Çin Devlet Televizyonu’nu MADO olarak davet ettiklerini anlatan MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, televizyon ekibinin Kahramanmaraş’a geldiğini söyledi. Çin’in Şanghay kentinde fuara katıldıklarını anlatan Kanbur, “Davetimizin sebebi ise MADO olarak Çin’in Şanghay kentinde fuara katılıyoruz. Biz onlara siz MADO’yu tanıyorsunuz ama Kahramanmaraş’ı tanımadınız dedik. Buradaki hedefimiz MADO’yu tanıtmak değil de Kahramanmaraş’ı tanıtmaktı. Dolayısıyla onlara siz gelin Kahramanmaraş’ımızı tanıtalım dedik. Çin Devlet Televizyonu’da bizleri kırmadı ve buraya geldi. MADO her zaman olduğu gibi yine turizm elçiliğine devam ediyor. Bizim gayemiz burada sadece MADO’yu değli, Kahramanmaraş’ı anlatmak. Bu şehir böyle anlatılır, oturduğun caddede değil. Biz Çin’e gideriz, Çin bizi görür ama Çinlinin Kahramanmaraş’a gelip görmesi önemli. Biz burada ne yaptık derseniz, Çinlileri buraya getirdik. Ne yaptık, Kahramanmaraş’ı yerinde görün dedik. Dolayısıyla da dondurmayı anlatırken, Kahramanmaraş’ı tanıtarak öncülük yapmaya devam ediyoruz. MADO olarak artık sadece Kahramanmaraş’ı değil, Türkiye’yi temsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN REKLAMINI DÜNYAYA YAPIYORUZ”

MADO’nun artık dünya ligine çıktığına dikkat çeken Kanbur, Amerika’da da yakın zamanda şube açacaklarını söyledi. Kanbur, “Artık dünya liglerine çıktık, dünya liglerindeki sahada gösterdiğimiz başarılı performans nedeniyle insanlar buraya kadar geldi. MADO nasıl bir takım, MADO’yu bir görelim diyorlar. Bizler Türkiye’nin reklamını dünyaya yapıyoruz artık. Biz kimseyi taklit etmiyoruz, model olmaya çalışıyoruz. Bu sözümü her zaman her yerde söylüyorum. Kimseyi model almıyoruz, model oluyoruz. İnsan kaleye bir taş koyabilmeli, sektörünüze bir taş koyduğunuz zaman siz lidersiniz. Yoksa siz lider değilsinizdir, sadece fotokopicisinizdir. Şuan da elhamdülillah dünya liginde mücadele veriyoruz, gayemiz de artık MADO olarak şuan da 26 ülkede varız, dünyada var olmaya çalışıyoruz. Yakın dönemde Amerika’da İnşallah Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın bayrağını dalgalandıracağız. Gördüğünüz gibi Çin’den nasıl insanlar getirdiysek, Amerika’dan da buraya insanları getireceğiz” dedi.

GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Çin Devlet Televizyonu’nun yaklaşık üç gündür Kahramanmaraş’ta çekimler yaptığına değinen Kanbur, “Üç günden bu yana Çin Devlet Televizyonu’na Maraş Dondurması’nı tanıtıyoruz. Kahramanmaraş, dondurmanın doğum yeridir dedik, ana vatanı dedik. Madem dondurmanın doğduğu bir yer var, doğduğu yeri bir görelim dedik. MADO’nun de doğum yeri Yaşar Pastanesidir. Herkesin bildiği gibi ben dört kuşak dondurmacıyım. Babam, dedem, dedemin dedesi, ta Osmanlı’dan geliyoruz. Biz ne için dondurmacıyız, çünkü biz saraylıyız. Nasıl saraylıyız derseniz, saraya dört tane gelin verdik. Onun için bizim bütün adetlerimiz yaşanmıştır. Büyük bir geçmişimiz var ve bu geçmişi geleceğe taşımak için mücadele veriyoruz. Ne zamana kadar mücadele edeceğiz derseniz de hayatımızın sonuna kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz