KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Arzu Mustafayeva’nın piyano sınıfı öğrencileri konser verdi. KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Salonu’nda düzenlenen konsere KSÜ Rektörü Niyazi Can, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu, Akademisyenler, öğrenciler ve ilgililer katıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra ortaokul ve lise öğrencilerinin de yeteneklerini sergilediği konserin ardından konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, son 15 günde üniversitede 6 konser verildiğini söyledi. Üniversitenin bilimsel ve teknolojik çalışmalarının yanı sıra bu tarz sanat etkinlikleri de yapacaklarını belirten Rektör Can, konsere katılan sanatseverlere ve konseri veren öğrencilere teşekkür etti.

“15 GÜNDE 6 KONSER ÜNİVERSİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Rektör Can, konuşmasında şunları kaydetti: “Piyano konserinde hep beraberdik. Gerçekten bizleri şad etti ve salonumuz tıklım tıklım doldu. Gerek öğrencilerimiz gerekse hocalarımız ve Kahramanmaraş eşrafından katılımla gerçekten güzel bir konser oldu. Arzu Hoca’mıza ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konsere katılan, davetimize icabet eden sanatsever hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Üniversitemizde böyle etkinlikler sık sık yapılıyor. Sadece 15 günde 6 konser üniversitemizde gerçekleştirildi. Bundan sonrada bilimsel ve teknolojik çalışmaların yanında kültür ve sanat etkinlikleri üniversitemizde devam edecek.”

“BU KONSERLER NE KADAR ÇOK OLURSA O KADAR İYİ OLUR”

KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Arzu Mustafayeva ise bu tarz konserlerin ne kadar fazla olursa o kadar iyi olacağını söyledi. Öğrencilerin yakın zamanda yine bu tarz konser yapmak istediklerini ifade eden Mustafayeva, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öğrencilerimiz güzel hazırlandılar ve emek verdiler. Yeteneklilerini ortaya koymak, öğrendiklerini paylaşmak en güzelidir. Sahnede büyüyorlar ve heyecanlarını yeniyorlar. Bu konserler ne kadar çok olursa o kadar iyi olur. Ben bugün çok mutluyum. Öğrencilerimiz gerçekten bu işin üstesinden güzel bir şekilde geldiler. Çok keyifliydi. Öğrencilerimiz yakın zamanda bu tarz etkinliğin yine yapılmasını istediler. Küçük öğrencilerle büyük öğrenciler bir aradaydı. Ortaokul öğrencileri ile üniversite öğrencileri aynı sahneyi paylaştılar. Hobi olarak öğrenilmeye başlanan sonradan profesyonele çevrilebilir.”

Editör: Mahmut Beyaz