Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ikinci Kitap ve Kültür Fuarı’nda aslen Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinden olan önemli iki isim dikkatleri üzerine topladı.

Aslen Ekinözü ilçesinden olan ünlü Şair Bahattin Karakoç, Kahramanmaraş Kitap Fuarına Kesit Yayınları Standında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan, hayranları ile bir araya gelirken Ünlü Şair Karakoç’tan Aslan’ı ziyaret ederek başarılar diledi. Ünlü Şair Karakoç, Ekinözü ilçesinde şairler kenti olduğunu Abdurahim Karakoç gibi önemli isimlerinde çıktığını hatırlatarak, “Böyle bahtiyar kardeşim gibi yeni nesillere ihtiyacımız var kendisini yakından tanıyorum çocukluğunu biliyorum gerçekten çalışkan bir çocuktu hep okuma hevesi vardı diyerek uzun zamanlardır kitapları çıkıyor Türkiye’nin en etkin bir örneği olan Türk Edebiyat Dergisi Genel yayın yönetmenliği yapan bir isim kolay değildir” dedi. Kahramanmaraş Kitap Fuarına Kesit Yayınları Standında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Bahtiyar Aslan, “Bahattin Karakoç bizim için gerçekten çok önemli isim bizim onlardan Öğrenmemiz gereken şeyler var diyerek kendisine fuarda bizleri ziyaret ettiği için teşekkür ediyorum bizler aynı toprağın suyunu havasını yemeğini yemiş insanlarıyız” şeklinde konuştu. Aslan, Kahramanmaraş’ta bu tür kültürel faaliyetlerin olmasının sevindirici olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Bunun geleneksel hale geldiği için yazar ve şairler olarak bizim için büyük bir mutluluktur. Ben önümüzdeki yıl yapılacak olan fuardalar da geleceğim Bu tür faaliyetlerin ilimizde olması bizim için büyük bir önem arz ediyor. Emeği geçen Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum.”

Bahtiyar Aslan kimdir?
1971 tarihinde Ekinözü ilçesine Bağlı Ortaören köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Elbistan'da, liseyi Kahramanmaraş'ta tamamladı. (1988). Fırat Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi, (1994) Aynı yıl Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Araştırma Görevlisi Olarak A.Ş. çalışmaya başladı. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünce yürütülen Yüksek Lisans Programı "Sezai Karakoç'un Şiirlerinde Kadın Aşk olgusu ziyaretinde" Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim dalında Çerçevesinde Adlı teziyle mezun oldu (1998). Doktora Eğitimini yapmak Üzere YÖK kanununun 35. Maddesiyle, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne görevlendirildi (2002). "Cumhuriyet Dönemi Roman Kahramanlarında Kültürel Bocalama" başlıklı teziyle Doktorasını tamamladı (2008). Bir Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde görev yaptı (2009-2010) Daha sonra Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler Edebiyat fakültesinde A.Ş. öğretim üyesi Olarak çalıştı (2010-2012). Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Öğretim üyesi olarak görevini sürdürüyor. Türk Edebiyatı, Yedi İklim, Türk Dili, Dil Edebiyat, Bizim Külliye, Dergâh, Yom Sanat, Nilüfer, Mühür Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları gibi dergilerde makale, şiir, öykü, röportaj denemeleri yayınlandı. Bahtiyar Aslan'ın yayımlanmış Su Adlı bir şiir kitabı, Günebakan Adlı edebiyat Araştırmaları kitabı ziyaretinde Kentin Haberi Yok Adlı hikâye kitabı bulunmaktadır.  Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan Türk Edebiyatı Genel Yayın Yönetmenidir. Hayranları ile Kesit Yayınları Standı’nda okurlarının kitaplarını imzaladı. Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz