Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde dünyaya gelen ve Psikolojik danışmanlığın yanında profesyonel koçluk ve NPL uzmanlığı yapan 48 yaşındaki Alpaslan Yurtsever, Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olduktan sonra 20 yıl devlet kurumlarında psikolojik danışman olarak görev yaptı. Görev yaptığı süre içerisinde kişisel gelişim yönelen Yurtsever, kişisel gelişim alanında daha etkili olmak amacıyla Kahramanmaraş’ta içerisinde psikiyatristler, psikologlar, psikolojik danışmanlar ve sosyologlar yer aldığı kişisel ve sosyal gelişim akademisi derneğini kurdu. Kurduğu bu dernek başarılı şekilde faaliyetlerine devam ederken Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak dünyanın ve Türkiye’nin baş belası olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle tüm sektörler etkilendiği gibi İçinde bulunduğu sektörün de durgunlaşmasıyla beraber ertelemiş olduğu kitap çalışmalarına yoğunlaştı. Bu anlamda Yurtsever, ilk başta öğrencilere, daha sonra velilere ve ardından Öğretmenlere yönelik çıkartacağı üç serilik kitabının ilki olan ‘Başarının Yolu’ Adlı esereni okuyucularıyla buluşturdu. Alpaslan Yurtsever, ‘Başarının Yolu’ kitabının sadece öğrencilere yönelik olmadığını geniş bir okuyucu kitlesine hitap ettiğinin vurgulayarak “hayat okulundaki ve okul hayatındaki herkese ciddi katkılarının olacağını düşünüyorum’ dedi.

“SATIŞINA BAŞLANMIŞTIR”

Başarının Yolu kitabının yazarı Alparslan Yurtsever şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’ta kişisel ve sosyal gelişim akademisi derneğini kurdum. Derneğimizin içerisinde de psikiyatristler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyologların olduğu çok mükemmel ve etkili bir dernektir. Üyelerimizin eğitimleriyle faaliyetlere başladık. Bu faaliyetlerimiz korona virüs nedeniyle biraz sekteye uğradı. Bu boşluğun nasıl değerlendirelim düşüncesiyle ertelemiş olduğum kitap çalışmalarına yoğunlaştım. İlk kitabım olan ‘Başarının Yolunu’ bu şekilde ortaya çıktı ve yayınlandı. İnternet satış sitelerinde satışa sunularak okuyucusuyla buluştu. Kahramanmaraş’ta da hem ofisimizde hem de kırtasiye ve kitapevlerinde satışına başlanmıştır.

“EĞİTİM ALANDAKİ BAŞARIYLA İLGİLİ TÜM SAÇ AYAKLARINA DOKUNMUŞ OLACAĞIM”

 Şu an da ikinci kitap çalışmama devam ediyorum. Bütünsel bir çalışma olacak BAŞARININ YOLU öğrencilere yönelik bir kitap, İkinci kitabımız velilerimize yönelik olacak, o da bayram sonrasında çıkacak. Üçüncü kitabım öğretmenlere dolayısıyla eğitim alandaki başarıyla ilgili tüm saç ayaklarına dokunmuş olacağım. Öğrencimizin başarısı; okuldaki öğretmeni, Ailesi ve kendisinin bakış açısı aynı olmalı ki o başarı hem hızlı bir şekilde gerçekleşsin hem de bütünsel olarak tamamlansın. Bu amacı etkin hale getirmek için ilk üç kitabım bunların üzerine olacaktır. Çıkardığımız ve çıkaracağım kitaplarımda yaşadıklarımı ve tecrübelerimi verimli olarak kullandım.

“İLK KİTABIMIZ ÖĞRENCİ ODAKLI OLARAK YAZILDI”

Kitap serisine öğrencilerle başlama sebebim öğrencilerin içinde bulunduğu sınav ve sınanma durumudur. Sınav öncesinde okuyucusuyla buluşarak bu dönemden sınav öğrencilerine katkı sağlamaktı. Özellikle şu korona günlerinde (LGS) Liseye Geçiş Sınavına ve (YKS) Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimiz açısından bir başucu kitabi niteliğindedir. Kitap sadece okuyup geçmek için değil, içerisinde verilen ödevlendirmeleri, formları ve testleri doldurmak üzere şekillendirilmiştir. Doldurması gerekenleri yazdığında kısa sürede anlamlı ve verimli şekilde okunabilecek bir kitaptır. Öğrenci başarısı çevresinden etkilenen olduğu için bu etkiye en aza indirebilmek için ilk kitabımız öğrenci odaklı olarak yazıldı. Devamında da etkileyenlerle aile ve öğretmenlerle ilgili kitabı yazacağım.

“YAZARINI ETKİLEYEN BİR KİTAP^”

Hayat okulunda ve okul hayatında başarının yolu diye başlık kullandım. Evet, yazış formatı olarak öğrenciler ama aynı zaman hayat okulundaki hepimizi kapsamaktadır. Kitabımızın editörü Veysel Bey aradı ve kitap çıktı dedi. Yayınevi sahibi Alpaslan Hocam şu an internet satış siteleriyle sözleşmeler yapıldı, gönderiyoruz dedi. Bende heyecanla bekliyorum kitabım gelse de herkesten önce piyasaya girmeden önce bir kendi okumak istedim.  Kitabın baskı halini tekrar okudum. Okurken ben de aslında hayat okulundaki mücadelemde yapmam gereken bazı şeyleri es geçtiğimi fark ettim. Yani yazarına bile hayat okulundaki mücadelesinde koşuşturmadan bu basamakların bir kısmını ertelediğini, es geçtiğini o an göremediğini fark ettiren bir kitap. Dolayısıyla yazarını etkileyen bir kitabı bakkalından tut öğretmenine kadar iş adamından tut ev hanımına kadar yetişkinler için de ciddi bir etki alanı oluşturduğunu düşünüyorum.

“CİDDİ BİR TALEP VAR”

Talep var mı? Evet, ciddi bir talep var sosyal medyada üzerinden biz paylaşımlar yapmıştık. Kırmızı leylek yayınevi internet üzerinden paylaşımlar yaptı. Özellikle ben seminer ve konferanslar verdiğim için özelden yazılanlar ya da telefonla ulaşanlara elden götürüp teslim ettim. Kahramanmaraş da oturan okuyucularım ya kırtasiyelerden ya da elden teslim alıyorlar. Burada bir anekdot paylaşmak istiyorum. Öğretmen arkadaşım Alpaslan Hocam biz sokağa çıkamıyoruz nasıl ederiz, bir an önce kitabınızı okumak istiyorum diye belirttiğinde. Hocam ne demek getirir veririm adresi söyleyin dedim. Öğretmen arkadaşım kitabımı hem kendisine hem de komşusuna aldı. Sitenin çıkışına öğretmen arkadaşımın kızı geldi. Kızımıza dedim ki kaçıncı sınıfa gidiyorsun ‘sekizinci sınıfa’ dedi. Kitabı kimin adına imzalayayım diye sorduğumda ‘annemin adına’ dedi ama bu kitap çok özeldir dedim özellikle sınava giren öğrencilerimiz açısından daha da özel dedim. Sen sınava giriyorsun ve öncelikle senin adına olmalı dedim. Hem kızımız hem de annesi adına “annemize hayat okulunda öğrencimize de okul hayatında” diye bir başlık oluşturup yazdım ve kitabı imzaladım. Kızımız kitabı aldı ve evlerine gitti. 10 dakika geçmeden öğretmen arkadaşım aradı teşekkür ediyor “Alpaslan Hocam çok teşekkür ediyorum, iftardan önce o kadar mutluyuz ki” dedi. Nasıl? Dedim. “Benim kız dedi ki ilk kez bir yazar evimize kadar gelip bize kitap getirdi, benimle konuştu benim liseye giriş sınavımla ilgili bana sorular sordu, okul hayatımın nasıl gittiğinden bahsetti ayaküstü arabanın yanında bunlardan bahsetti. Çok mutlu oldu kızım hatta bende bu mutluluğunu desteklemek için kızım ne demek Alpaslan hocam üçüncü kitabını bana okutturup ondan sonra baskıya götürecek” dedim diye belirtti. “Allah razı olsun şu an evimiz iftardan önce bir bayram havasında diyerek” belirtti.

“KİTABIMIZ GENİŞ BİR OKUYUCU KİTLESİNE HİTAP ETMEKTEDİR”

Öğrenci talepleri de çok fazla hatta asıl taleplerin korona virüs sürecinden sonra daha da artacağını düşünüyorum. Çünkü ben okullarda ve kolejlerde kişisel gelişim ve motivasyon seminerleri veriyorum. Kitabımız ve okuyucusu sadece Kahramanmaraş bölgesi ve sadece öğrenciyle de sınırlı değildir. Kitabımız geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmektedir. Okuyucusu bakkal Ahmet Amca, Kuaför Ayşe Hanım okuduğunda da kitabın mesajını alacağını düşünüyorum.

“BU ÇOK GÜZEL BİR ŞEY”

Yayın evimiz bütün internet satış sitelerine gönderdi şu an aktif şekilde satılmaktadır. Şu an arama motorlarına yazdığınızda Alpaslan Yurtsever Başarının yolu dediğinizde satış sitelerinde görülmektedir. Özellikle Türkiye’nin seçkin satış sitelerinde satışı yapılıyor. İl dışından gelen paylaşımlarda internet sitelerinden yapılan satışlar aracılığı ile geliyor. Kitap ellerine ulaşır ulaşmaz kitabın resmini çekmişler beni ve ‘Başarının Yolu’ instagram hesabımızı etiketlemişler paylaşmışlar tanımıyorum, İnşallah yazarıyla da tanışmak nasip olur diyorlar. Bu çok güzel bir şey…

“KİTABIMIZ BİRÇOK İNSANIN BAŞARISINDA KİLİT ROL OYNAYACAK”

Türkiye’nin her yerinde insanlar başarı istiyor başarının kısa yollarını bulmak istiyor, bu başarının kısa yolları noktasında da kitabımız bir başucu kaynağı. Kısa öz ama derin bir kitap olduğunu belirtmek istiyorum, Yaklaşık 6 saatte verdiğim eğitim seminerlerinin bir özeti. Başarının Yolu kitabımız birçok insanın başarısında kilit rol oynayacağını, başarısına ciddi bir değer katacağını düşünüyorum. Çünkü insanların hepsi başarılı olmak istiyor kime sorsak başarılı olmak istiyor. Sokağa çıksak başarılı olmak istiyor musun? diye sorduğumuzda, elbette ki herkes başarılı olmak istiyorum diyorlar. Ayakkabıcısından pazarda çalışan insanına bankacısından bakanına kadar herkes daha başarılı olmak istiyor. Yapılan bir istatistik var diyor ki insanların yüzde 100'ü başarılı olmak istiyor. Herkes başarılı olmak ister ama yüzde 10’u başarılı olur. Peki der bu yüzde 90’lık başarısız olanlar kayıp mı etmişler, neden başarısız olmuşlardır. Yetenekleri mi yoktur? Akıllarımı yoktur? Hayır diyoruz akıl işi değildir sabır işidir irade işidir buradaki saydığımız basamakların işidir. Açıkçası başarılı olanlar bu saydığımız merdiven basamaklarını; sabırla, azimle ve mücadele ederek gerçekleştiren insanlardır.

“7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDİYOR”

Çevremdekiler bana sık sık soruyorlar Alpaslan Hocam kitabın hangi yaş gurubuna hitap ediyor? diye. Ben diyorum ki 7’den 70’e herkese hitap ediyor ama anlamlandırma olarak baktığımızda özellikle 3 ve 4. sınıftan itibaren kişiler bu kitabı alıp okuyabilir. Çünkü yazı puntolarını büyük yazdık çocuk gördüğünde gözüne hitap edebilsin gördüğünde anlamlandırabilsin diye. Yine görseller kullandık sıkılmasınlar, testler anketler kullandık arada nefeslensinler oksijen alsınlar kitabı okumadan kaldırıp atmasınlar diye. Kitaplarla ilgili yapılan bir araştırmada herkes kitap okumayı istiyor. Başarılı olmayı istediği gibi kitap okumayı da istiyor. Kitabı başlayıp bitirenler oranına bakıyorlar aynı başarı oranındaki gibi herkesi bir kitaba aşk ile başlıyor ama kitabın puntolarının küçük olması, içerisinde kullanılan kelimelerin kendi farkındalık düzeyine uygun olmaması gibi sebeplerle kitabı başında, ortasında ya da sonuna beş kala bırakıyor. Kitabın bırakılmadan okunması için yazarken, baskı sürecinde çok dikkat ettim. Bu kitabı eline alan kişi bir gün içerisinde sonunu getirsin. Örneğin bir hanımefendi kitabı eline aldı. Sabah başladı birazını okudu öğlen birazını okudu, iftardan önce birazını okudu, iftardan sonra okudu bitirdi. Bütün ev işini yaptığı halde iftar yemeğini hazırlarken bile gün içerisinde bitirebilir. Ya da bir öğrencimiz aldı ve okumaya başladıysa bırakamaz! Öğrenci için söylüyorum başladığı zaman bırakamaz. Bir saat sonra kitap bitmiş olur. Yazması gereken doldurması gereken bilgi ve anketleri doldurduğunda kitabın sonunda da asıl mesajı alıyor. Kitap okurken içeriğindeki yapılan test sonucunda ne kazandınız? Neleri fark ettiniz? Başladığınız durumdan şu ana ne kadar değiştiniz? gibi soruları görüyoruz. Kitabımız hem başarıya ciddi katkısı olurken kitap okuma ve kitabı tamamlama bitirme sürecine ciddi bir katkısı olacak şekilde yazıldı, biz bunu önemsedik. O nedenle hayat okulundaki ve okul hayatındaki herkese ciddi katkılarının olacağını düşündüğümüz bir formatta yazıldı. Serisi gelecek yani şu an aynı formatın devamı olarak nitelendireceğimiz üç tane kitabımız hesaplamalarıma göre kasım ayına kadar vitrinlerde internet satış sitelerinde piyasadaki yerini alacak. Allah nasip ederse de vira bismillah diyerek bununla başladık. İnşallah çocuklarımızın zihninde de bu hareketi bereketi çok kısa sürede görebileceğimize inanıyorum.

“KÂR AMACI GÜTMÜYORUZ”

Fiyatlandırmayla ilgili şöyle bir politikamız oldu herkese ulaşsın, herkes okusun istedim. Kâr amacı gütmüyoruz çünkü ben esnaf değilim 20 yıllık psikolojik danışmanlık, koçluk ve eğitimcilik hayatım var eğitim içerisindeyim. Bu kitabın yazılış amacı aydınlanma ve aydınlatma sürecine devam etmek istiyorum.

“AYDINLANMADAN AYDINLATAMAYIZ”

Alt amaçlar içeresinde baskı masrafını karşılamak, kitabın basım sürecinin devam etmesi için maddi boyutu vardır lakin ilk amacımız dünyaya geliş amacımız olan insanlara faydalı olmak, insanların gönlüne dokunma, insanların değişimine, dönüşümüne, gelişimine katkı sağlama amacımızı gerçekleştirmektir. Bunun da birinci yolu; Aydınlanmadan Aydınlatamayız. İşte belki de kitap yazmak için 20 yıl beklememizin sebebi buydu. 20 yıl boyuncu çok kitap okudum, o kadar çok kitap okudum. Bazen arkadaşlarımla tartıştık bazen çevremdeki insanlar gezelim eğlenelim, oyun oynayalım derken ben kitap okumayı tercih ettim. Bu okumanın ürünü olarak aydınlanmak sürecimi belli bir noktaya gelince yazmaya başladım. Bugünden sonra da nasip olursa seri şekilde üç kitabı da bitirmek, yaklaşık dört kitaptan sonra asıl akademik diyebileceğim roman ve psikolojisi ile ilgili kitaplarımı çıkarmak istiyorum. Bu günden itibaren kitaplarımı okuyan her insanımızın benim hayat amacıma dâhil olduğunu düşünüyorum. Aydınlanma ve aydınlatma amacıma dâhil olacak kendi aydınlanmasını başlatacak, kendi aydınlanmasını geliştirecek, hızlandıracak ve aydınlatmaya başlayacak.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz