Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtluşunun 96'ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenledi.

 

 

Milli Mücadeleye önderlik ederek kahramanca savaşan Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtluşunun 96'ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde güzel bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları birbirinden güzel türkü ve ilahiler söylerek salonda ki izleyicileri adeta büyüledi.

 

'BU YIL DAHA ÇOŞKULU HİSSEDİYORUZ'

Düzenlenen etkinlikten önce Manşet Gazetesi'ne konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, şunları kaydett: “Memmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal'ın himayesi ve katkılarıyla Kültür ve Turizm Bakanılığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nce organize edilen kurtluluş etkinlikleri düzenlendi. Şu anda Kahramanmaraş yıllardır milli mücadelenin öncü kenti olması nedeniyle mütemadiyen her yıl bunu 12 Şubat öncesinde gelecek nesillere aktarmak adına bir dizi etkinliklerle gündeme taşımış olsa da bu yıl daha farklı ve daha çoşkulu hissediyoruz. Çünkü bu yılki etkinliklerde Bakanımız Mahir Ünal'ın himayelerinde burada bakanlığımızın sanatçıları mevcutlar. Etkinliklerim tüm hızıyla devam ediyor.”

 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz