Bu ülkede orta sınıf vatandaşın çocukları yıllarca bin bir zorlukla okur, bir yere girip çalışmak,hayatını idame ettirmek için çabalar.  Sonra vatan hainleri sınav sorularını  çalar, satar, kendi çevrelerini o kadrolara alır , istihdam eder, o sade ve masum vatandaşın çocukları boşta kalır. Ne kadar çalışırsa çalışsın, bir devlet kadrosuna giremez. Çok tanıdık ve alışıldık bir hikaye değil mi? 

          Yine aynı hikaye tezahür etti. 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), bazı soruların Yediiklim Yayınları tarafından hazırlanan deneme sınavlarındaki sorularla aynı olduğu iddialarının ardından iptal edildi. Şaşırdık mı, şaşırmadık. Sadece acaba bu sefer kimler çaldı diye düşündük, merak işte bizimkisi de , vatandaş ancak böyle olayları sadece merak eder. Tıpkı milli maç izler gibi izleriz, yapacak bir şey yok, gücümüz yetmiyor içerdeki hainlere. Daha önce de oldu , şimdi de oluyor, umarım gelecekte olmaz. Bunun sağcısı, solcusu, falan partisi filan hükümetin dönemi  yok. Hepsi yaptı, yapıyor ama artık biz sade vatandaşlar yoruldu, yıldı , yeter artık diyoruz. İçimizdeki çürük elmaların itinayla ayıklanıp , temizlenmesini yetkililerden rica ediyoruz. Bakın bakalım bu sınavda kimler soruların  tamamını ya da tamamına yakınını yapmış. Bunlar hangi liselerden mezun olmuş, fen lisesi veya bu ayarda liselerden mi mezun olmuş. Bunları sorguya alın, kimler vermiş bu soruları, kimlerle bağlantıları olmuş. Araştırması zor değil, bu sayede sonuca varılır , bulunur vatan hainleri belki. Tabii bu sadece basit bir araştırma fikri, daha fazlasını yüce makamlar yapıyordur. Yapılsın ve kamu oyuyla paylaşılsın , bekliyor bu halk.

                    Yıllar içinde bakalım mı neler olmuş , neler …

         1973 yılında yapılan üniversiteye giriş sınavı, sınavdan önce soruların çalındığı gerekçesiyle iptal edildi. Dönemin İstanbul Savcısı, sınav soru kitapçıklarının basıldığı sırada çalındığını duyurdu.

       2011 de dönemin  malum dershanesinin bir  hocası soruların kendileri tarafından belirlenen öğrencilere verileceğini bir gazeteciye itiraf eder ve olay patlar. Tabii gene muhatap kurumlar itiraz eder ama araştırmalar bunun doğru olduğunu ortaya çıkarır ve o yıl da sınavlar iptal edilir.

         Hürriyet gazetesi muhabiri Saygı Öztürk, 23 Mayıs 1992 tarihinde gerçekleştirilecek Anadolu Liseleri sınavı sorularının bulunduğu kitapçığın satıldığı iddialarını araştırır. Sınavdan bir gün önce kitapçığı ele geçirdiğini belirten Öztürk, bu iddiasını noter aracılığıyla tasdik ettirir.Bunun ardından da sınav ÖSYM tarafından iptal edilir.

             1999 yılında yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sınavı öncesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Bağlarbaşı’ndaki kampüsünde soru kitapçıklarının bulunduğu çuvaldan iki kitapçık çalınır. Bunun ispatı sonucunda   sınav iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi.Dönemin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Kemal Gürüz, kamuoyundan özür diledi ve “İptalden başka çaremiz yoktu” dedi.

        Polis Meslek Yüksek Okulları’na giriş için 2009 yılında yapılan sınav sorularının, bazı dershanelerde öğrencilere deneme testi olarak çözdürüldüğü iddiası, sınavın iptaline yol açtı.   ÖSYM Başkanlığı yaptığı açıklamada, soruların öğrencilere “KPSS deneme sınavı” adı altında sunulduğunu ve bu denemelerde yer alan 103 sorudan 88'inin, PMYO Sınavında sorulan 120 sorudan 88'i ile büyük benzerlik gösterdiğini duyurdu.

            Bir diğer iptal de 2010 yılında yapılan KPSS’de gerçekleşti.Sınav öncesinde sorular sızdırılmış, yüzlerce aday da tüm soruları doğru yanıt vermişti. Bunun anlaşılması üzerine de sınav iptal edildi.O dönem ÖSYM Başkanlığı görevini yürüten Ünal Yarımağan, kopya iddialarının ardından görevinden istifa etti.

          2011 yılında yapılan Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı 2. Aşama Sınavı’ndaki 100 sorudan 75’inin, bir önceki yıl yapılan sınavda çıkmış olduğu belirlendi.ÖSYM bunun üzerine sınavı iptal etti.

            2017 yılında “Yeni Nesil Terör: FETÖ’nün Analizi” başlığıyla yayımlanan bir Polis Akademisi raporunda, 2000-2013 yılları arasında KPSS, ÖSS, ALES, Askeri Liseler, YDS sınavları gibi ÖSYM koordinatörlüğünde yapılan tüm sınav sorularının Gülen örgütlenmesi tarafından çalındığı bildirilmişti. Raporda örgütün çaldığı soruları “stratejik olarak” kullandığı ifade edilmişti.   “ÖSS sorularının tamamı yalnızca sınırlı sayıda sınav şampiyonu aday adayı ile paylaşılırken FETÖ dershanelerine sorular kısmen verilerek sınav sonuçlarının aşırı bozulması ve sorgulanmasının önüne geçilmiştir.”

      Buraya kadar yazmaktan ben yoruldum, ruhum yoruldu, içim daraldı. Bu kadar vicdansız ile aynı ülkede yaşamaktan yoruldum. Artık gençler kimseye, yukarıya, aşağıya,  tüm kurumlara güvenmiyor. Nasıl güvensin… Biz bütün bu sahtekârlıkları gören gence, bak evladım sen geleceğimizsin, sana güveniyoruz, sen de bu ülkenin büyüklerine güven desek, o gençler bizimle dalga geçiyor amiyane tabirle. Yani sözün özü, böyle demek istiyoruz ama ağzımız açılıyor, geri kapanıyor. İçimize susuyoruz söyleyeceklerimizi. Ben ahbap çavuş, torpil ilişkilerini yazmaktan yoruldum, yeter daha da yazmam demişken bir baktım bu olay patladı. Haberlerde manşet manşet KPSS iptal…

       Yazmak da kar etmiyor, arsıza, hırsıza. Yoruldum yazmayacağım, Allah ın  adaleti sanırım yakındır, içimden öyle geliyor, ona inanıyorum. Sahi Fetö yok ya şimdi, kim çaldı o soruları, kim yaptı bu olayı? Sadece merak ettim, bu sefer hangi grup, cemiyet, cemaat falan işte. Kim onlar, biri açıklasın. Bizim kafamız karışık. Son günlerde şöyle bir söylenti de yazılıp çiliyor, Fetö den sonra onun yerine başka bir cemaat ortalığı kaynatıyormuş. Hani benden , ondan , şundan , bundan daha dindar, daha Allah a yakınsınız ya emin olun bütün melekler sıraya girmiş sizin bu tavrınıza şu an gülüyor.  Allah la aranıza soktuğunuz o dünyalık hırslarınız sizin cehennemde bol bol ateşiniz olacak, benim de yüreğim işte böyle rahatlıyor. Adalet fena tecelli edecek, hiç merak etmeyin.

             Bugün şiir yok, canım istemedi buraya koymak, bu kadar hain insanın yaşadığı yerde olmak benim keyfimi kaçırıyor. İnsanlar açken, açıktayken, haksızlığa uğramışken sanat yapamıyoruz kısaca. Belki haftaya geleneğimi bozmaz bir şiirimi sizinle paylaşırım yine burada.

               Hoşça kalın dostça kalın.