Havalar oldukça sıcak geçiyor. Üstelik Kahramanmaraş’ta eskisi gibi yaz havası da yok. Neredeyse nem oranımız kıyı şehirleriyle aynı. Sıcaklarda güneşten korunmak kadar, kişisel bakımımıza dikkat etmekte bir o kadar önemli. Yazın kökü kokulara savaş açmak çok önemli bir nokta ve bu noktada gerek kişilerin çok hassas olması gerekir.
Yazın kavurucu sıcaklarında kötü kokulara karşı savaş açmak için sizlere birkaç önerim olacak. İşte önerilerim: Yaz sıcaklarında cildiniz için yapabileceğiniz en iyi şey bolca su içmek. Nem dengesini korumak için günde en az iki buçuk litre su tüketin. Cildinizi ölü derilerden temizlemeyi, daimi bir rutin haline getirin. Mesela ayda bir kez yüzünüze maske yapın. Ölü derileri temizlediğinizde, cildinize uyguladığınız nemlendirici daha iyi işleyecektir. Vücudunuz içinse, güneşte yanmadan hamama gitmeye ne dersiniz? Hamam ve sauna, ölü derilerden kurtulmanız için harika bir fırsat. Vücudumuz başkalarının hoş bulmadığı bir koku yaydığında, buna vücut kokusu denir. İnsan ergenlik çağına geldiğinde önlem alınmazsa genellikle vücut kokusu belirginleşir. Obez kişiler, düzenli olarak baharatlı yiyecekler tüketenler ve diyabet gibi belirli tıbbi rahatsızlıkları olan kişiler vücut kokusuna daha yatkındır. Vücut kokusuna doğal çözüm: Vücut kokusuyla savaşmak için bir hidrojen peroksit ve su çözeltisi deneyin. 1 çay kaşığı peroksit (% 3) ila 1 bardak su kullanın. Bunu etkilenen bölgelerde (koltuk altı, ayak, kasık) bir bezle silin. Bu, koku oluşturan bazı bakterileri yok etmeye yardımcı olabilir. Vücut kokusunu azaltmak için: Diyetinizi değiştirin. Vücut kokusuna neden olabilecek yiyecek türlerinden uzak durun. Ancak diyetinizde önemli değişiklikler yapmadan önce daima bir doktor veya diyetisyenle konuşun.

Aşırı terlemeniz (hiperhidroz adı verilir) varsa, doktorunuzla konuşun. Daha şiddetli terlemesi olanlar için daha agresif tedaviler isteyenler için bazı seçenekler vardır. Ayrıca bazı tıbbi sorunlar aşırı terlemeye neden olabilir. Doktorunuz teşhis koyabilir ve reçete yazabilir