30 Haziran Koruyucu aile günü yaklaşırken sizlere bir dernekten bir sivil toplum oluşumundan bahsetmek istiyorum. Hayat sende adlı bu oluşum koruma altındaki yetişen gençlere yönelik bilgilendirici ve güçlendirici eğitimler yapıyor.

   Anne ve baba olmadığı bir hayata başlamak birçok insan için zordur. Küçük yaşta yuvaya gidip başka bir köklü değişim ve yuva koşulları ise daha zor. Ancak koruyucu aile çeşitli sebepler ile biyolojik ailesi yanında olamayan çocuklar için devlet denetiminde eğitim, bakım ve yetiştirme sorumluluğu üstlenmekte ve çocukların gelişimde daha faydalı olabilmekte. Hayat sende tamda bu anlamda koruyucu aile olmanın neden önemli olduğunu ve gerektiğini anlatırken yuvada kalan çocuklar için çalışmalar yapmakta kendi sosyal medya hesaplarında paylaştıklarına göre Ülkemizde bir yuvada yapılan çalışmada 40 çocuğun 22’sinin antideprasan kullandığı görülmüştür. Korumadan ayrılan için ses olmaya çalışmakta olan bu dernek bence sizler içinde bilgilendirici ve belki bu vasıta ile birilerinim hayatına dokunma imkânı sağlayacak bir oluşum.

    Aslında birçok gün var evet her biri çok güzel ve sevdiklerimize onları hep aklımızda olduğunu hatırlattığımız ve ya hep onları kalbimizde hissettiğimiz günler ama 30 Haziran bence insan olarak, toplumsal olarak kendi bireysel tatminlerden uzaklaşıp karşımızda küçükler için elimizden geleni yapma imkânlarını hatırlattığı için özel bir gün. Bu gün sebebi ile anlatmaya sayfalarımın yetmeyeceği bu dernek sosyal medya ve ya çeşitli iletişimle daha detaylı araştırıp çocuklar için neler yapabiliriz diye taşın altına elimizi koyarız. Toplumda özgürce var olabilecek bireyler yetişmesi için.