Türkiye’de her yıl 7-13 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturacak etkinliklerle kutlanan Karayolu Trafik haftası, bu yılda “Yayalar için 5 Adımda güvenli trafik” sloganıyla kutlanmaya başlandı. Bu kapsamda ülke genelinde eş zamanlı olarak uygulama yapılırken Kahramanmaraş’taki uygulamanın adresi Haydar Aliyev Bulvarı Piazza AVM önünde bulunan yaya geçidi oldu. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ile kent protokolünden isimlerin katıldığı Haydar Aliyev Bulvarı'ndaki uygulamada, yayalara bilgi verilerek broşür dağıtıldı, araçlar durdurularak vatandaşların karşıya güvenli geçişi sağlandı. Araçları durduran trafik polisleri, emniyet kemeri kontrolü yaptı, sürücülere yaya geçitlerinde vatandaşlara yol vermeleri konusunda uyarıda bulundu, araçlardaki çocuklara hediyeler verildi. Vali Coşkun, burada yaptığı konuşmada, farkındalık oluşturulması amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, bayram tatili süresince fedakârca görev yapan jandarma ve polis ekiplerine teşekkür etti.

BUNA RİAYET EDELİM

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Yayaların can güvenliğinin önemi vurgu yaptı. Vali Coşkun, “Trafik haftası bugünkü etkinlikle başlıyor, İçişleri Bakanlığımızın talimatları ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı olarak yayaların can güvenliğine ilişkin bilinçlendirme çalışması yapılıyor. Bizde bugün şehrimizin trafik yoğunluğun fazla olduğu bir yerde bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Hem sürücülerimize hem de yayalarımıza güvenli trafik için uyarılarda bulunduk. Vatandaşlarımızda toplumsal bilinçlenme oluştuğunu gözlemledik bu da bizi mutlu etti. Tüm hemşerilerimize Kazasız belasız güvenli trafik diliyorum. Lütfen trafik kurallarına uyalım, malumunuz yaya geçitlerinde yayalarımızın her zaman önceliği var, buna riayet edelim” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA BAYRAMDA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI YAŞANMADI

Bayramdaki trafik yoğunluğunu en iyi şekilde atlattıklarını ve Kahramanmaraş’ta ölümlü trafik kazası yaşanmadığını dile getiren Vali Coşkun, “Bayram vesilesiyle malumunuz trafikte yoğunluk oluşuyor. Biz Kahramanmaraş olarak bayram süresince hatırlatmalarda bulunduk, hem emniyet güçlerimizin hem de jandarma ekiplerinin yoğun mesaisiyle çalışmalarını yürüttüler. İlimizde çok şükür bayram süresince ölümlü trafik kazası olmadı. Geçmiş yıllara kıyasla trafik kazalarında ciddi bir azalma var. Bunun için hem Emniyet teşkilatına hem jandarma teşkilatına aldıkları tedbirler vesilesiyle teşekkür ediyorum, hemşerilerimize de kurallara uydukları ve kurallara riayet ettikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz