MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, gazetemize ziyarette bulundu. Gazetemize yaptığı ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aycan, partisinin ‘Adım adım 2023’ isimli programını değerlendirdi. Kahramanmaraş’taki 11 ilçeyi de gezerek MHP’nin neler yaptığını ve CHP’nin tutumlarını halka anlattıklarını kaydeden Aycan, Kurban Bayramı sonrası partisinin farklı programları da olacağını söyledi. CHP’yi eleştiren Aycan, CHP’nin HDP’ye ve terör örgütüne sempatik gözükmeye çalıştığını belirtti.


KAHRAMANMARAŞ’IN 11 İLÇESİNE DE GİTTİK

Aycan, gazetemize yaptığı ziyarette şu değerlendirmelerde bulundu: “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin talimatıyla, parti olarak bir program yürütüyoruz. ‘Adım adım 2023, ‘ İl il Anadolu, ilçe ilçe anlatma programını yürütüyoruz. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi olarak önce 9 bölgede bölge toplantıları yaptık. Daha sonra Kahramanmaraş’ta dahil olmak üzere 81 ilde programları yaptık. Bunları tamamladık. Şimdi ise ilçe ilçe anlatma programı kapsamında ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. 2 haftadır da Kahramanmaraş’ın ilçelerinde program yapıyoruz. Geçen hafta ve bu hafta Milliyetçi Hareket Partisi’nin heyeti, ilçelerimiz ziyaret etti. Şu an 11 ilçemizi de tamamladık. 2 haftadır bu programları yürütüyoruz. Oralarda Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne düşündüğünü ve ne yaptığını anlatıyoruz. Aynı zamanda muhalefetin, özellikle CHP’nin ne olduğunu, ne yapmaya çalıştığını, CHP ile birlikte HDP’nin tutumlarını ve davranışlarını ve Türkiye üzerindeki tutum ve davranışlarını anlatıyoruz. Bunun dışında kalan vakitlerde de esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Kuruluşları ziyaret ediyoruz. Dernekleri ve meslek odalarını ziyaret ediyoruz. Şu anda ilçe programlarımızı tamamladık.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ DAİMA SAHADA OLACAK

Bazı illerimizde programlar devam ediyor. Her hafta sonu yaklaşık 50 ilçede bu programları yürütüyoruz. Vatandaşımızla birlikte oluyoruz. Onların sorularına cevap veriyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne düşündüğünü, siyasi gündeme nasıl baktığını, meclis çalışmalarını nasıl yürüttüğünü anlatıyor, onun dışında da ‘Zillet İttifakı’ içerisinde bulunanların ne yaptıklarını, neyden yana olduklarını, nasıl bir kurgu içerisinde olduklarını, söylemlerini ve bu söylemlerinin kasıtlarını, 2023 seçimleriyle ilgili özellikle Zillet İttifakı’nın ne gibi tehlikeli olduğunu, Türkiye üzerinde ne gibi oyunlar oynadıklarını anlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu süreç devam edecek. Şu anda yarılamış durumdayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütün ilçelere mutlaka gideceğiz. Bu çalışmaları Kurban Bayramı’na kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Kurban Bayramı’ndan sonra da yeni dönemde yeni çalışmalar olacak. Milliyetçi Hareket Partisi daima sahada olacak. Sahada olmaya devam edecek.

CHP KOMİK BİR DURUMDA

Cumhuriyet Halk Partisi komik bir durumda. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. Bu konuda destek istiyor. İlginçtir kendi partisi bile destek vermiyor. Kendi partisinden bile CHP Genel Başkanı’na tam destek çıkmıyor. Kamuoyu yoklamalarına baktığınız zaman oyu da çok düşük gözüküyor. 6’lı ittifakta da Kılıçdaroğlu’nun adaylığı üzerinde bir konsensüs yok. Hatta kendi partisi içerisinde kendisinin “Oturun oturduğunuz yerde” demesine rağmen 2 tane belediye başkanının pazarlaması yapılıyor. Bu yüzden de kendi aralarında çatlak var. Birliktelik yok. Öyle parti düşünün ki CHP kendi içerisinde bile birlik içinde değil. Genel başkanlarına bile tam destek vermiyorlar. Genel başkanlarına karşı olarak 2 büyük şehrin belediye başkanı Cumhurbaşkanı adayı gibi propaganda yürütüyor, ayrı program yürütüyor. Bu arada da Kılıçdaroğlu, sürekli birtakım açıklamalar yapıyor. Seçimi kazanmış gibi davranıyor. Kazanınca neler yapacağını anlatıyor. 6 parti günlerce toplanıyorlar. HDP yönlendirmesi çok bariz bir şekilde devam ediyor. Parlamenter Hükümet Sistemi’ne döneceğiz dediler. 10 maddelik bir açıklama yaptılar. O da boş bir açıklamaydı. 2 gün önce çok tehlikeli bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda terörle mücadeleyi Avrupa Birliği normlarına göre düzenleyeceğiz” dedi. Bu çok tehlikeli bir söylem. Allah böyle bir çalışma yapmalarını nasip etmesin. Terörle mücadeleyi yeniden düzenleyeceğiz demek, terör örgütüne mesaj vermektir. HDP’ye mesaj vermektir. Onlara sempatik görünme çabası diye düşünüyorum. Biz bir yandan terörle mücadelenin amansız ve aralıksız sürmesinden yanayız. Böyle olmaya da mecburuz. Bunu Avrupa Birliği normlarına göre yeniden düzenleyeceğiz demek; terörle mücadeleyi durduracağız anlamına gelir. Bir taraftan HDP’nin özellikle milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırıyoruz. Terör örgütü ile bağlantısı olan milletvekilleri ya ceza alıyor ya da dokunulmazlıkları kalkıyor. Bunları koruma çabası gibi görüyorum.

KILIÇDAROĞLU, HDP’YE ŞİRİN GÖZÜKMEYE ÇALIŞIYOR

Terörle ilişkisinden dolayı HDP’li belediye başkanları görevden alınıyor ve kayyum atanıyor. Artık bunun olmayacağı anlamına geliyor. Terörle bağlantılından dolayı Selahattin Demirtaş cezaevinde kalıyor. Selahattin Demirtaş ve diğer HDP’li milletvekillerini çıkartacağız anlamına geliyor. Türkiye’de bunca bedel ödediğimiz terör konusuna taviz anlamına geliyor. İnşallah böyle bir şey yapmak onlara nasip olmayacaktır. Bu mesajla HDP’ye şirin gözükmeye çalışıyorlar. Terörle mücadelemize balta vurma girişimi olarak değerlendiriyorum. Zaten bu zamana kadar terörle mücadelemize destek vermiyorlardı. Suriye’ye, Irak’a tezkere geldiğinde daha önce CHP olarak ‘Hayır’ oyu vermişlerdir. HDP’yle birlikte hareket etmişti. Şimdi de Suriye’de bir operasyon gündemde. Suriye’de terör örgütlerine yönelik bir operasyon var. Onu da engelleme çalışması olarak değerlendiriyorum. Tezkereye ‘hayır’ oyu veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de Türkiye genelindeki terörle mücadelede de bunu yapacağını söylüyor. Avrupa Birliği normlarında da bizim uygulamalarımız dışında farklı bir şey yok. Onlarla uyumsuzmuşuz gibi söylüyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi şöyle diyor; “ Bir partinin terör örgütleriyle işbirliği varsa, terör örgütlerini kınamıyorsa, bu partinin de kapatılması gerekir” diyor. Bunu da terörle bağlantı olarak değerlendiriyor. Terörle bağlantısı olan her partinin de kapatılması gerektiğini söylüyor. Avrupa Birliği’nin normları da bu aslında. Hiçbir ülke kendi ülkesinde teröre izin vermez. Teröre göz yumamaz. Terör örgütleriyle işbirliği içinde olan partilere de göz yumamaz. CHP Genel Başkanı bunu mutlaka biliyordur. Buradaki esas amacı Avrupa Birliği’ni bahane ederek,  HDP ve terör örgütleriyle işbirliği içinde olan kişilere mesaj vermektir. Onlara sempatik gözükme çabası olarak değerlendiriyorum.

YALAN HABERLERE YAPTIRIMLAR ARTACAK

Dezenformasyonla Mücadele Yasası çalışmaları devam ediyor. Bu hafta komisyonda görüşülmeye başlanacak. Bu çok geniş bir yasa ve çok etraflı bir konu. Basını da çok ilgilendiriyor. Yalan haberlerden çok çekiyoruz. Yalan haberlerle ilgili yaptırımlar artırılıyor. Bunun tekziplerinin artırılması veya yayından kaldırılması gibi maddeler var. CHP buna muhalefet ediyor. Yalan haber yapılmasından memnunlar mı sormak lazım. Yalan habere izin vermemek gerekiyor. Bunu basının yoluyla yapanlara izin vermemek gerekiyor. Gerçek basın mensuplarını kastetmiyorum. Fonlanan ve siyasi amaçlar doğrultusunda yurtdışından yönlendirilen, kasıtlı olarak bu tür yalan bilgilen veren basın kuruluşlarını kastediyorum. Biz onlara gereken yaptırımların uygulanmasından yanayız. Yanlışlara izin vermememiz gerekiyor. Kimsenin basın yoluyla herhangi kimseye saldırmaya hakkı yok. Hakaret etmeye hakkı yok diye düşünüyorum. Yasa daha mecliste. Bu hafta komisyonlarda görüşmeleri biterse haftaya genel kurula gelir. Orada esas olarak sosyal medyayla ilgili düzenlemeler var. İnternet gazeteciliği ile ilgili düzenlemeler var. Çok geniş tanımlamalar var. böylece internet gazeteciliği de yasal boyutlara erişecek.”

Editör: Mahmut Beyaz