Hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde arabanın içindeki sıcak havadan kurtulmak ve serinlemek, kışın ise camlarda oluşan buğulanmanın giderilmesi ve ısınmak için kullanılan klimalar, bakımları yapılmadığı zaman arıza verebiliyor. Bu konuda ise uzmanlar "Ufak bakımlar büyük masrafların önüne geçer" diyerek sürücülere uyarılarda bulunuyor. Bu çerçevede Klima bakımı yaptırırken neye dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili bilgeler veren oto klima ustası Sefa Sabancı, “Aracın yağ bakımı gibi periyodik bir şekilde klimanın da bakımı yapılması araç için sağlıklı bir şey” ifadelerini kullandı. Havaların ısınmasıyla birlikte klima bakımı yaptırmak isteyenlerin sanayide yoğunluk oluşturduğuna da dikkat çeken Sabancı, “Havaların ısınmasıyla bakımlar arttı, insanlar pandemiden dolayı tatillerini ertelemişlerdi, ertelediklerinden dolayı da şu an bu bakımı biraz daha ön plana çektiler” diye konuştu.

İŞİN UCU KLİMA SİSTEMİNİN TAMAMEN HARAP OLMASINA KADAR GİDEBİLİR

Klima bakımının öneminden bahseden Sabancı, “Klima bakımını ilk başta uzman kişilerin yapması gerekiyor, ondan sonra kullanılan malzemeler önemli. Rutin olarak zaten genelde sezonluk bir iş olduğundan dolayı sezondan sezona bakım yaptırmaları sağlıklı oluyor. Klima bakımı yaptırmadan araca binersek klima sistemine zararı olur, işin ucu klima sisteminin tamamen harap olmasına kadar gidebilir. Aracın yağ bakımı gibi periyodik bir şekilde klimanın da bakımı yapılması araç için sağlıklı bir şey” dedi.

FİYATTA YÜKSELME OLDU

Fiyatla ilgili konuşan Sabancı, “Fiyatta yükselme oldu. Filtrelerde, klima ürünlerinde birçok şeye zam geldi ama biz minimum seviyede bu zamları yansıtıyoruz. Çünkü geçen sezondan stoklu ürün aldığımız için bu yıl biraz daha müşterilerimize uygun bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz