Yapımı devam eden mega proje EXPO 2023’ün yanı sıra Kılavuzlu ile Sır Barajı’nın arasında bulunan suya set çekerek yapılacak olan 4 milyon metrekarelik deniz projesini de hayata geçirmeye hazırlanan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bölgede yapılacak imar planı için müjdeyi verdi. Deniz projesinin çevresindeki mahallelerde yapılacak imar çalışması ile bölgeye 150 bin kişinin yaşayacağı yeni bir şehir kurulacak. Gerekli onayların çıkmasının ardından çalışmalara süratle başlayacaklarını ifade eden Mahçiçek, Hasancıklı Mahallesi’ndeki imarın 3 buçuk milyon metrekareyi kapsayacağını, Önsen Mahallesi’nde imar çalışmasının da 2 buçuk milyon metrekareyi kapsayacağını söyledi. Buraya yapılacak olan konutların çok fazla kat sayısının olmayacağını belirten Mahçiçek, bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte Kahramanmaraş’ın çağ atlayacağının altını çizdi.

BU PROJELER KAHRAMANMARAŞ’I ÇAĞ ATLATACAK

Mahçiçek, şunları kaydetti: “Kavlaklı’da 910 dönüm, Avşar’da 99 dönüm çok katlı olmayan yerleşim alanları olacak. Daha öncede bahsettiğim gibi EXPO’nun güneyine Ceyhan Nehri’nin aktığı en dar bölgeye bir set yapacağız ve 4 milyon metrekare bir deniz olacak. İçerisine marina yapacağız. O deniz kenarını Hasancıklı, Kılavuzlu ve diğer yüksek yerler görecek. Buralar çok kıymetli hale gelecek. Kavlaklı tarafı Elektrik Üretim A.Ş.’de, yazı geldiği zaman imar çalışmaları süratle başlayacak. Arkasından Avşar tarafını yazacağız. Hasancıklı tarafı da Tarım Bakanlığı’nda bekliyor. Büyükşehir Belediyemiz orayı takip ediyor. Hasancıklı 3 buçuk milyon metrekare olacak. Önsen tarafı neredeyse bitti. Son hali yapılıyor. Orası 2 buçuk milyon metrekare olacak. Bizim öngörülerimize göre, 150 bin nüfuslu yeni bir şehir olacak. Kahramanmaraş inşallah çağ atlayacak. Yeni model bir şehir olacak.

MEMLEKETİ DEĞİŞTİRİP DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Kahramanmaraş dışarıdan çok sayıda insanımızın gelip ziyaret ettiği bir şehir olacak. Üstüne Şanlıurfa Göbeklitepe, Gaziantep Zeugma, Kahramanmaraş Germanicia buradan da Kapadokya olacak şekilde bir turizm koridoru oluşturabilirsek Kahramanmaraş aynı zamanda bir turizm merkezi olacak. Buradaki eksiğimiz konaklama olacak. Konaklamayı belediye yapmaz. Konaklamayı iş adamlarımız yapacak. Artık kaldırım belediyeciliği yok. Memleketi değiştirip, dönüştüreceğiz.”

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz