Fiziki, teknik ve sosyal belediyeciliğin yanı sıra eğitime yaptığı yatırımlarla da adından söz ettiren Onikişubat Belediyesi, başarılı çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Her geçen gün yeni bir yatırımın temelini atan, çalışmalarını tamamladığı projeleri de hızlı bir şekilde halkın hizmetine sunan Onikişubat Belediyesi, kent eğitimine damga vuran yatırımlarını sürdürüyor. İlçenin her alanında inşa ettiği Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezleri’nin kapılarını öğrencilere tamamen ücretsiz bir şekilde açan Onikişubat Belediyesi, inşa ettiği okul ve yurtlarla da özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilerin geleceğe daha güçlü hazırlanmasına yardımcı oluyor. Bu kapsamda Onikişubat Belediyesi, bölgede eksikliği hissedilen Tekir Mahallesi’ne 17 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lise okul kazandırılması için harekete geçmiş ve 2021 ağustos ayında Kahramanmaraş Valiliğinde protokol imzalamıştı. Toplam 419 öğrenci kapasitesi ve 2 bin 325 metrekare kullanım alanıyla öğrencilerin yetişmesine katkı sağlayacak okul kısa sürede tamamlanırken bu kapsamda okulun açılışı için muhteşem bir açılış töreni tertip edildi. Katılımın yoğun olduğu törene; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ile öğretmenler, öğrenciler, velileri ve ilgililer katıldı.


 

ONİKİŞUBAT’TA ELHAMDÜLİLLAH YOK YOK

Gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,Onikişubat Belediyesi olarak fiziki hizmetlerin yanı sıra her zaman önceliğimiz eğitim oldu. Bu ülkeyi iyi yönetecek iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Göreve geldiğimiz günden itibaren eğitim çalışmalarını daha ön sıralara aldık. Eğitim çalışmalarımız kapsamında her sene 80 bin kitap dağıttık. ‘Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor’ programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber 400 bin kitap dağıtmışız. Bu kitapları 500 bin öğrencimizde okumuş. Bu gençlerimiz daha iyi yetişecekler ve bu ülkeyi bizlerden daha iyi yönetecekler. Onikişubat Belediyesi olarak 7 okul yapmışız yurdu ile beraber. Maalesef sadece buradaki okulumuz da yurt yok. O da alandan dolayı. Engelli ve down sendromu çocuklarımız yerler yaptık. Yakın zamanda otizmli çocuklarımız için bir rehabilitasyon merkezi yapacağız. Projemiz hazır yakın bir zamanda inşallah ihaleye çıkacağız. Eğitim çalışmalarımız kapsamında kırsaldaki mahallelerimize 62 tane kültür evi yaptık. Kahramanmaraş’ta 7 tane kültür merkezi var, kütüphaneleriyle beraber. Kahramanmaraş’ta 7 tane havuzumuz var 1 tanesi yarı olimpik olmak üzere. Yani Onikişubat’ta elhamdülillah yok yok. Her şeyimiz var” ifadelerini kullandı. 

HANEFİ MAHÇİÇEK’İ KARDEŞİ OLARAK TEBRİK EDİYORUM

Eğitime verdiği destekten dolayı Hanefi Mahçiçek’i tebrik eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal,Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çalışmaya başladığı günden bugüne kadar gençlerimizin yetişmesi eğitim alanında gerekli desteği alabilmesi adına yıllardır hizmet ediyor. Kendisi tecrübeli, devletin her kademesinde çalışmış, belediye başkanlığı, Milletvekilliği yapmış ve açıkçası bu birikimini ve hünerlerini hem milletimiz hem gençlerimiz adına kullanmasından dolayı kendisini bir kardeşi olarak tebrik ediyorum. Bundan sonra da aynı şekilde Milli Eğitime vereceği desteklerin en üst seviyede olacağını düşünüyorum. Buradaki kardeşlerimizin daha iyi yetişebilmesi milletimize önümüzdeki yıllarda Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedeflere daha hızlı ulaşabilmesi için eğitim en önemli husus” diye konuştu.

TEKİR’DE BUNU FAZLASIYLA HAK EDEN BİR YER

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise şunları söyledi: Bir taş üstüne taş koyana Allah razı olsun demek gerekir. Belediye Başkanımıza ve Belediyemize de şükranlarımı belirtiyorum. Allah razı olsun hepsinden. Okul yapmak hakikaten aynı zamanda önemli bir hayırdır. Tekir’de bunu fazlasıyla hak eden bir yer, inşallah bu okulunda karşılığını verecektir diye umuyorum. Özellikle öğrenci kardeşlerimizden beklentimiz daha çok çalışmalarıdır, bu güzel okulun kıymetini bilmeleri lazım. Bir çalışıyorsa 10 çalışması lazım. Artık devir onu gerektiriyor, etrafımızdaki olup bitenleri görürsek buradan yetişecek her gencimizin ne kadar önemli olduğunu herhalde hepimiz takdir ediyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz