Milli İrade Meydanı’nda yapılan katılım etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlama etkinliğine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Kahramanmaraş’ta bulunan halk eğitim merkezlerindeki kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, hedeflerinin bir yıl boyunca Kahramanmaraş nüfusunun yüzde 10’una ulaşmak olduğunu söyledi. 2022 yılında Kahramanmaraş’ta 5 aylık süreçte 2 bin 77 adet kurs açıldığını belirten Kahraman, bu kurslardan vatandaşların istifade etmesini sağlamak istediklerini ifade etti.

HEDEFİMİZ KAHRAMANMARAŞ’IN YÜZDE 10’UNA ULAŞMAK

Kahraman, şunları kaydetti: “Halk Eğitim Merkezlerimizin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşımızın istifadesini sağlamak amacıyla bakanlığımızca Haziran ayının ilk haftası ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası ilan edilmiş olup, 2021-2022 eğitim yılında, 2’incisini kutlamak için buradayız. Hayat boyu öğrenme, yaşa boyu devam eden bir eğitim faaliyetidir. 7’den 70’e herkesin katıldığı bir etkinlik bütünüdür. İlimizde hayat boyu öğrenme faaliyetleri, genel kurslar ve mesleki kurslar olmak üzere 2 ana kategoride, 72 alanda toplam 3 bin 701 kurs programı ile yürütülmektedir. İlimizde 1 Ocak 2022 ve 1 Haziran 2022 arası 5 aylık süreçte, 44 alanda 2 bin 77 adet kurs açılmış olup, bu kurslarımıza 58 bin 733 kursiyerimiz katılmıştır. Hedefimiz bir yıl boyunca il nüfusumuzun yüzde 10’una ulaşarak, vatandaşlarımızın bu kurslardan istifade etmesini sağlamaktır. Bugün buraya, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Hal Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü, Kapıçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik ve Spor İl Müdürülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığımız, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve Kızılay’ımızın il temsilcilerinin katılımıyla sergimizi gerçekleştireceğiz. Sergimize katkı sağlayan tüm yönetici, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlere gönülden teşekkür ediyorum.”

Kahraman’ın yaptığı konuşmanın ardından program, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin ardından sahneye Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi usta öğrencisi Avniye Cingöz ve müzik ekibinin müzik dinletisi ile devam etti. Program, kurdele kesimi ve açılan serginin gezilmesinin ardından son buldu.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz