Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde faaliyet gösteren Özel Mesa Okulları’nda görev yapan Sınıf Öğretmeni Mehmet Polat, 2-B sınıfı öğrencilerinden düşündüklerini yazabilmeleri ve yazarlık yeteneklerini geliştirmek amacıyla hikaye kitabı yazmalarını istedi.

Minik öğrenciler, ders esnasında kendi hayatlarından ve okudukları hikaye kitaplarından yola çıkarak kısa kısa hikayeler yazdı. Sınıf Öğretmeni Mehmet Polat, minik öğrencilerin yazdığı hikayeleri kitap şekline getirerek çoğalttı. Küçük yaşta yazar olma duygusunu tatmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, düzenlenen imza günüyle de unutulmaz bir heyecan ve tecrübe yaşadı.

Okul müdürü Çetin Özberk ve sınıf öğretmeni Mehmet Polat’ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte minik öğrenciler, ‘kitap sevgisi’ isimli çocuk şarkısını hep bir ağızdan söyledi.

İmza gününde toplanan paralarla köy okuluna kütüphane oluşturulacak

Okul bahçesinde oluşturulan stantlarda kitaplarını sergileyen minikler, veliler, aileleri ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte yazdığı kitapları imzalayarak, belirledikleri ücretle sattı. Minik öğrencilere paylaşma ve yardımlaşmanın da anlatılması amacıyla etkinlikte satışı gerçekleştirilen hikaye kitaplarından toplanan paralar ise köy okulunda kütüphane oluşturulması için kullanılacak. Oldukça anlamlı etkinlikte küçük yaşta yazar olma duygusunu tadan miniklerin mutluluk ve gururu ise gözlerinden okundu.

“Küçük yaşta yazarlığı sevdirmeyi ve düşündüklerini yazabilmelerini amaçladık”

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Sınıf Öğretmeni Mehmet Polat, çocukları yazma yeteneklerini geliştirme konusunda bilinçlendirmeye çalıştığını söyledi. Öğrencileriyle derste hikaye yazma çalışmalarına yoğunluk kazandırdığını anlatan Polat, “Bu etkinliği düzenlerken en büyük amacımız, öğrencilerimizin düşündüklerini yazabilmeleri, yazdıklarını okuyabilmeleri ve okuduklarını anlayabilmelerini sağlamaktı. Derslerde onlarla daha etkili, tamamlanmış hikayeler yazmaya başladık. Kitap çıkaracağımızdan haberleri yoktu. İyi de oldu çünkü odaklanmalarını istemedim, daha doğal şeyler olsun istedim. Her biri birinden çok güzel ve eğlenceli eserler çıktı. Çocuklar adına çok mutlu ve gururluyum. İnşallah ömürleri boyunca bu kitabı saklayacaklar ve o kitap onlara ışık olacak. İnanıyorum ki yıllar sonra karşıma küçük değil, büyük yazarlar olarak çıkacaklar ve onlardan imzalı kitaplarını alacağım. Miniklerimize yazarlığın yanı sıra yardımlaşma ve paylaşmanın önemini de anlatabilmek amacıyla imza gününde belli bir ücret karşılığında hikaye kitaplarını satarak, toplanan paralarla yeni hikaye kitapları alacağız ve belirlediğimiz bir köy okuluna kütüphane kuracağız. Bu da etkinliğimizi daha bir anlamlı hale getirdi” diye konuştu.

Öğrenciler de hikaye kitabı yazmayı çok sevdiklerini belirterek, gelecekte yazar olmayı istediklerini söyledi.

Editör: Mahmut Beyaz