Uzun yıllar Büyük Birlik Partisi’nde çeşitli görevlerde bulunan ve en son Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan Kahramanmaraşlı hemşerimiz Remzi Çayır, Büyük Birlik Partisi’nden ayrılarak geçtiğimiz Aralık ayında Milli Yol Partisi’ni kurmuş ve siyasi hayatına burada devam etmişti. Birçok şehirde hızla örgütlenen Milli Yol Partisi Kahramanmaraş’ta da Halil Toraman önderliğinde teşkilatlanmış ve olağan kongre yapma kararı alınmıştı. Milli Yol Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Katılımın oldukça yoğun olduğu kongreye diğer siyasi partilerden de katılım oldukça fazla oldu. CHP İl Başkanı Esat Şengül, DEVA Partisi İl Başkanı İrfan Karatutlu, DEVA Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Salih Dökme, Gelecek Partisi İl Başkanı Muharrem Çevik, Gelecek Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Latif Öztürk Milli Yol Partisi’nin Kahramanmaraş İl Kongresini takip eden siyasiler arasındaydı. Bunların yanı sıra çevre illerden Milli Yol Partisi İl ve İlçe Başkanları da kongreye katılım sağladı. Kongreye tek aday olarak giren Milli Yol Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Halil Toraman, delegelerin oylarıyla başkan seçildi. Kongre de konuşma yapan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, köhne olarak nitelendirdiği sistemi değiştireceklerini belirtti.

MUTLU YAŞAMAK İSTEYEN BÜTÜN İNSANLARIN BİRLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Çayır, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu hareket, sıradan siyasi bir hareket değil. Duyan, duymayana anlatsın. Bu hareket bir siyasi parti hareketi değil. Bu hareket; “böyle geldi, böyle gitmeyecek” diyenlerin ayağa kalkış hareketidir. Bu hareket bize efendilik taslayanların, efendiliğine son verecek bir harekettir. Zulme karşı, zalime karşı, yanlışa karşı, sömürüye karşı, her türlü işkenceye karşı insanları şerefli ve onurlu yaşatma hareketidir. Bize dönüp diyorlar ki “Yahu Büyük Birlik Partisi’nin kaç oyu vardı ki sizin yüzde kaç oyunuz olacak?” Bu hareket; hiçbir partinin karşısına dikilmiş, bu sebeple yola çıkmış bir hareket değil. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ne demişti; “Ülkücülerin birliği yetmez, Milliyetçilerin birliği de yetmez, vatanseverlerin birliği de yetmez, dindarların birliği de yetmez. Bu ülkede kim kendini nasıl hissediyorsa, nasıl tanımlamak istiyorsa tanımlasın, “Ben bu ülkede mutlu yaşamak istiyorum” diyenlerin birliği lazım” diyordu. Bu nedenle bütün insanlar bizim için çok önemlidir. Biz bir şeyi değiştireceğiz, birçok şeyi değiştireceğiz. Bu köhne düzeni değiştireceğiz. Bu kirli düzeni değiştireceğiz. Bu saltanat düzenini değiştireceğiz.

20 YILDA YAPAMADIKLARINI 5 YILDA NASIL YAPACAKLAR

Yola çıkıyorsunuz, yol arkadaşınız sizi satıyor. Yola çıkıyorsunuz, kullandığınız araç sizi taşımıyor. Zorla aracınızda oturarak hayatınıza devam edemezsiniz. Yeni araçla hedefe gitmek gerekir. Siyasi partiler hayatımızı kolaylaştırmak için, bizi insanca yaşatabilmek için birer araçtır. Şu anda siyasi partiler; bal tutanın sadece parmağını yaladığı değil, bal kovanını sırtladığı bir sistemle yaşıyor. Çok partili hayata geçtiğimizden bu yana bütün siyasi partiler, iktidara gelen bütün siyasi partiler öncelikle kendi etrafını zengin ettiler. Bir tane Allah’ın kulu çıkıp ta milleti düşünmedi. Cumhurbaşkanı, 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Şu an çıkıp 5 yıl daha istiyor. 20 yılda ekonomik dar boğaza geldik. Adaletsiz çukura geldik. Her türlü yolsuzluğun olduğu duvara çarpılmışız. Şu anda Türkiye yoksulluk duvarına çarpılmış, ekonomik kriz duvarına çarpmış durumdadır. 20 yılın üstüne çıkıp, 5 yıl daha istiyorlar. 20 yılda yapamadığını 5 yılda nasıl yapacaklar? Tuhaf bir şekilde millete kızıyorlar. Şükretmesini bilin diyorlar. Bu millet niye şükretmesini bilmiyor diyor.

MİLLİ YOL, TÜRKİYE’DEKİ SİSTEMİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME UĞRATACAKTIR

Bu sistem yeni zengin sınıfı doğuruyor. Fakirin, garibanın bu sistemde faydalanacağı bir yanı yok. İşe girmek isteyen ‘Dayı’ arıyor. Dayısı olmayan ne yapacak. Bizim getireceğimiz sistemde gençlerimizin dayısı devlet olacak. Dayısı liyakat ve adalet olan bir sistem getireceğiz. Siyaseti değişim ve dönüşüme uğratacağız. Bu sistem değişmediği sürece Remzi Çayır, iktidar olsa bu düzen değişmez. Hıristiyanlar, ecnebiler çok ahlaklı değiller ama öyle bir sistem yapmışlar ki hırsız istese de hırsızlık yapamıyor. Kimseyi açlıkla terbiye etmiyorlar. Bu nedenle Milli Yol bir inkılap hareketidir. Milli Yol, Türkiye’deki sistemi değişim ve dönüşüme uğratacaktır. Size şunun sözünü veriyorum; biz sizden oy almak için size yalan söylemeyeceğiz. Ben ve arkadaşlarım makam ve mevki elde etmek için iktidar olmak için, hiçbir iç ve dış güçle ve zalimlerle işbirliği yapmayacağız. Bu hareket bu topraklardan çıktı, Allah’ın izniyle de hedefe varacaktır.”

MİLLİ YOL PARTİSİ YAPACAĞI DEVRİMLE HERKESİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Ekşi ise, Milli Yol Partisi’nin yapacağı devrimle herkesin yüzünü güldüreceğini söyledi. Ekşi, “Türk siyasetinde 126 tane siyasi parti var. Bu siyasi partilerin hepsinin temel bir amacı var. Milletimize huzur sağlamak için siyasi bir yarışın içerisindeyiz. Halkımızın neden 126 parti olduğunu soruyor. Bizim partimizin politikalarını soruyor. Bizim bu millete vaatlerimizi sunuyor. Genel Başkanımızın sık sık dillendirdiği bir ifade var; “Bir şeyi değiştireceğiz, her şeyi değiştireceğiz.” Peki bu değişmesi gereken şey nedir? Diğer siyasi partilerimiz adalet, liyakat gibi herkesin gönlüne hoş gelen kavramları kullandılar. Bu kavramlar milletimizin gönlüne tesiri yok. Milletimiz sonuç istiyor. Mevcut yaşam standartlarının yükseltilmesini istiyor. Milli Yol Partisi, milletimizin bu talebine fazlasıyla cevap verebilecek olan bir çıkış yolu ortaya koydu. Bu devleti ve milleti sürekli borçlandırma yoluna giden, içinden kaçınılmaz olarak mahkum kaldığımız iktisadi modeli değiştireceğiz. Bu nedenle biz kesinlikle devletimizin bağımsızlığıyla ilgili olan ekonomik modeli kabul etmeyeceğiz. Devletin içerisindeki çok başlılığı bitireceğiz. Denetime tabi olmayan hiçbir kurum söz konusu olmayacak. Milli Yol Partisi, parada devrim yaptığı zaman her kesimin yüzü gülecek. Biz oluşturacağımız ekonomik modeli uygulamaya koyduğumuzda “Bu kadar kolaydı da niye hiç kimse bu sistemi uygulamadı?” diyecek. “Neden hiç kimse bu refahı milletimize layık görmedi” diyecekler. Kahramanmaraş, kahraman bir şehrimizdir. Bu şehrin halkıda kahramandır. Şimdi içinizden Kahraman bir lider çıkıyor. Bu lider, parti içindeki lider eksenli politikaları reddediyor. Bu lider parti içindeki lider suntasını reddediyor. İşte bu lider sizin içerinizden çıktı. Kahramanmaraş’tan çıktı” ifadelerini kullandı.

KARARLI BİR ŞEKİLDE HEDEFİMİZE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Milli Yol Partisi İl Başkanı Halil Toraman ise, kararlı bir şekilde hedeflerine yürüyeceklerini belirtti. Yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Toraman; “Çıktığımız bu yolda, elimizdeki meşaleyi bu ülkenin en karanlık yerlerini aydınlatmak için kullanmaktan, fikirlerimizi ve doğrularımızı söylemekten, kararlı ve azimli yürüyüşümüzden vazgeçmeyeceğiz. Genel Başkanımızın takdiriyle İl Başkanlığı görevimizi partimize ve ülkümüze yakışır bir şekilde yapmak için tüm gayretimizi sarf edeceğiz. Kürşat ve 40 çerisi çıktıkları doğru bildikleri yolda, gözlerini bile kırpmadan yürümüştür. Bizlerde bu anlayışla siyasi hayatımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu sebeple birinci olağan kongremizi şahsım ev yol arkadaşlarım adına hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz