Manşet Gazetesi olarak kent halkının nabzını yoklamak üzere şehrin en büyük caddelerinden biri olan Trabzon Bulvarı’nda vatandaşlara ‘Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu sizce ne?’ sorusunu yönelttik. Genellikle trafik ve yol sorunu olmak üzere şehre dair gördükleri büyük sorunları açıklayan vatandaşlar, gazetemize samimi cevaplar verdi. Ayrıca röportajda Kahramanmaraş’a şehir dışından gelen insanların kentte bulundukları süre zarfınca gördükleri sorunlara da yer verdik.

Vatandaşların verdiği cevaplar şu şekilde:

Ahmet Arı;

Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu alt yapı yetersizliği ve ulaşım. Bu konuda Büyükşehir Belediyesinin daha duyarlı olmasını istiyorum. Bir proje yapacaksınız 100 yılla dönük olması lazım. Bu yıl yapıp 3 sene sonra bozup tekrar geri yapmayacaksınız. Bir yol yapıldığında 100 yıllık olması lazım.

Ayrıca benim bir ricam var: Türkiye genelinde bu sokakta kalan vatandaşları menfaat gözetmeksizin devletimiz veya Büyükşehir Beledimiz bir yatacak, barınacak bir yer ayarlansa çok iyi olur. Bu kişileri topluma kazandırma çalışmaları olsa çok güzel olacak. Elinden ne geliyorsa çaycılık yapabilir veya bir simitçinin yanında çalışabilir. Böyle bir çalışma olsa iyi olur. Büyükşehir Belediyemizden bu konuda duyarlı olmasını istiyorum.

Adıyaman’dan gelen Yusuf Bey;

Trafik bayağı bir sıkışık yollar bayağı bir dar. İnsanlar rahat gezebileceği ya da sokakta gezebileceği çok dar. Ve insanların oturabileceği yerler de çok dar. Bu sadece Kahramanmaraş için geçerli değil Türkiye’nin bütün illerinde bu sorunlar var. İnsanlar bir yere oturup dinlenmek istiyor, yeşil alanlar ve parklar gerçekten az. En büyük sorun bu diyebilirim.

Ergün Tandoğan;

Kahramanmaraş’a hiçbir yatırım yapılmadı. Bir hızlı tren dediler hani? Daha gelecek. Parktan başka bir şey yapılmıyor.

Kifayet Şerifoğlu;

Düzensiz yapılaşması ve yolları Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu.

Yasin Çınarlıdere;

Bence Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu yol. Bizim için bir tek sorun yol. Başkada bir sorun yok.

Sedat Şirin;

Antep’ten Kahramanmaraş’a geldim. Kahramanmaraş güzel, yayla bir yer, temiz havası var. Buradan iyi bir yer olur mu? Sorun olarak da trafiği söyleyebilirim. 

Mustafa Sünbül,

Kentin en büyük sorunu trafik, yol. Bunun dışında da sorunu yok.

Şahin Kurt;

Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu çarpık yapılaşmadır. Alt yapı yok. Halkın içerisinde sosyal dayanışma yok. Bence bizim en büyük sorunumuz birbirimize saygımızın olmaması, hep benim demesi. Haksızlıkların karşısında hep susulması. Suriyelilere verilen imkânlara bakıyorum, benim Kahramanmaraş’ımda yok. Biz mi mülteciyiz onlar mı mülteci. Bu memleketin sahibi onlar mı biz mi? Bizim bunu analiz yapmamız lazım. Bizim en büyük sorunumuz bu. Kahramanmaraş’ın güvenlik sorunu var. 

Haber: Abdulsamet ispir

Editör: Mahmut Beyaz