Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde ameliyat geçiren ve ardından bir süredir yoğun bakımda tedavi altında olan Kahramanmaraşlı Şair ve Yazar Mevlana İdris Zengin, 56 yaşında hayata gözlerini yumdu. Zengin’in vefatı sonrası başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzeri birçok üst düzey yönetici taziye mesajı yayımlarken,  Zengin’in ağabey İskender Zengin, kardeşinin vefatı nedeniyle KSÜ’de basın açıklaması yaptı. Kardeşinin tedavi süreci ve defin işlemiyle ilgili bilgiler veren Zengin, Türkiye’nin önemli şair ve yazarlarından birisi olan Mevlana İdris Zengin’i kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getirdi. 

BU GECE ÜZÜCÜ BİR HABER ALDIK

Ağabey İskender Zengin, Mevlana İdris Zengin’in 12 gündür Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesinde tedavi gördüğünü, baypas ameliyatı yapıldığını ve 4 damarının değiştirildiğini belirterek, “Bunun akabinde böbrekte ve akciğerde sıkıntılar meydana geldi. 12 gündür uyutuluyordu ve son 2 gündür uyutulması bitmişti ve normal düzene binmişti, tüm yaşam destek cihazlarından 2 gündür kontrollü çıkartıldı, fakat baypas ameliyatı olduğu için kalp ritimleri ciğerlere böbreğe veya bağlı devam etti. Ve günde akşam ziyaret ettik, iyiydi gözlerini açmıştı, yaşam destek ünitelerinden de yavaş yavaş çıkartılıyordu ve bunun akabinde sağlığı da gayet iyiydi ama bu gece üzücü bir haber aldık. Gece saat 03.30 sıralarında hastane yönetiminden aranıldık, hastaneye gelmemiz söylendi ve bu süreçte vefat ettiğini öğrendik.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ BU SÜREÇTE ARADILAR

Konuşmasının devamında Zengin; “Kendisi yarın (8 Haziran) İstanbul Sultanahmet Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından kabristanlığa defnedilecek. Cumhurbaşkanımız bu süreçte aradılar çok teşekkür ederiz kendisine. Aileye taziyelerini bu hastalık sürecinde sağlık Bakanımız Fahrettin Koca bizzat ilgilendi. TBMM Başkanımız Mustafa Şentop yine bu süreçte bizzat bizleri yalnız bırakmadı, takip etti ve diğer bakanlarımız sağ olsunlar hepsi ilgi ve alaka gösterdiler. Kader kısmet diyelim, nasip buraya kadarmış. Ayrıca doktorlarımıza gösterdikleri çabalardan ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz