Kahramanmaraş’ın turizm pastasından hak ettiği payı alamadığı konusuna dikkat çeken Başkan Okay, ortaya koyacakları yatırımların bu tabloyu değiştireceğini ifade etmişti.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, geride kalan hizmet sürecini değerlendirerek gazetemize açıklamalarda bulundu. İlçenin gelişmesi, kalkınması ve daha yaşanılabilir bir hale gelmesi adına ortaya koydukları çalışmaları bir bir anlatan Başkan Okay, özellikle turizm konusuna dikkat çekti. Bu hususta hayata geçirdikleri projeleri yerinde anlatan Başkan Okay, şehrin turizm alt yapısına çok büyük kazanımlar sağladıklarını hatırlattı.
Bu kazanımların başında tarihi konakların geldiğini ifade eden Başkan Okay, Bahtiyar Yokuşu projesiyle turizm yolu projesini de hayata geçirdiklerini aktardı.
Başkan Okay, “Turizm konusunda çok önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar hem şehrimizin tanıtımı, hem de şehre gelen turistlerin gezip göreceği alanlardan oluşmaktadır” dedi.
Başkan Okay, değerlendirmesini şu satır başları altında sürdürdü:



TARİHİ KONAKLAR VE RESTORASYONLARI

“Dulkadiroğlu’nun geleceği tarihinde saklı dedik, tarihi konakların restorasyonunu tamamladık. İlk restorasyon çalışmamızı Mutfak Müzesi olarak tamamladık. Ardından Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Maraş Araştırmalar Konağı’nı restore ederek hizmete sunduk. Buradan elde ettiğimiz deneyim ve tecrübe ile Bahtiyar Yokuşu Projesini hayata geçirdik. Divanlı mahallemizde bulunan Bahtiyar Yokuşu projesinde 17’si tescilli toplam 34 konağı restore ederek ziyarete açtık. Bu projelerle Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini geleceğe taşıdık.”

DULKADİROĞLU’NU DOĞUYA DOĞRU GELİŞTİRİYORUZ
“Dulkadiroğlu İlçesine yakışır, Türkiye’ye örnek olan Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi’ni tamamlayarak hizmete açtık. Toplamda 50 Bin metrekare alan üzerine kurulu kamu külliyesi projesinde, Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, Kaymakamlığa Bağlı Müdürlükler, Belediye Hizmet Binası, Belediye Meclis Binası, Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası, Dulkadiroğlu Kreşi, Yemekhane, 3 Katlı 400 Araçlık Otopark yer almaktadır. Yer tahsisi yapılan Külliye Cami, Dulkadiroğlu İlçe Tarım Müdürlüğü ve Millet Bahçesi projeleri de devam etmektedir.
Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi, bölgeye büyük bir zenginlik ve değer katmıştır.”

YEŞİL ALANLAR VE MESİRE ALANLARI
 

“Saklı kalmış doğal güzellikleri ortaya çıkarma adına çeşitli çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların ilkini Doğal Yaşam ve Mesire Alanı olarak tamamladık. Toplamda 100 dönüm alan üzerine kurulu bu geniş kompleks içerisinde mini hayvanat bahçesi, yürüyüş alanları, geleneksel çocuk oyunları alanı, kır evi, mescit, çocuk oyun parkı ve mesire alanı yer almaktadır. Yine aynı alan içerisinde Heyecan Bahçesi’de müstakil olarak bulunmaktadır. İçerisinde zipline, atlama kulesi, tırmanma duvarı, paten pisti, engelli yürüyüş parkuru, kafeterya, yürüyüş ve dinlenme alanları yer almaktadır.”

GENÇLİĞE YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR
“Göreve geldiğimiz günden bu yana gençlere yönelik önemli çalışmalara imza attık. Gerek spor tesisleri gerekse de eğitim alanlarına çok büyük önem verdik. Geleceğe yönelik planladığımız tüm yatırımlarımızda gençlerimizi ayrı bir önem gösterdik. Bu nedenle Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük gençlik merkezini tamamlayarak hizmete açtık. Şuanda bu tesisimizde kış ayları olmasına rağmen yaklaşık 700 gencimiz çeşitli kurslara katılmaktalar. Özellikle Namık Kemal, Yavuz Selim, Dulkadiroğlu, Kanuni ve Yahya Kemal mahallelerimizden bu tesislerimize ciddi bir katılım var. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu bölgelerimiz eğitim anlamında istediği konuma gelmek için yoğun bir gayret gösteriyor. Bu bölgeye kazandırmış olduğumuz gençlik merkezi bu talebe çok büyük bir katkı sağlayacak. Ben öğrencilerimizin burada edindikleri deneyim ve tecrübeyle hayatlarında daha da başarılı olmalarını diliyorum.”

GAZİPAŞA GENÇLİK MERKEZİ

“Geleceğin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimize birçok yatırım yaptık. Bu yatırımların başında da gençlik merkezleri gelmektedir. 6 Bin metre kare toplam alanıyla bölgenin en büyük gençlik merkezi olan Dulkadiroğlu Gençlik merkezinden sonra Gazipaşa Gençlik Merkezi inşaatımızı da tamamladık. Toplam alanı 2 bin metre kare olan gençlik merkezimiz içerisinde çeşitli kurs merkezleri, okuma salonları, eğitim alanları, kütüphane, dinlenme alanı, spor alanları, fuaye salonu, cep sinema, sergi salonu ve aktivite alanları yer almaktadır.”

SOSYAL TESİSLER

“Her bölgemize eşit hizmet götürme politikasıyla bölgemizi sosyal tesis zengini haline getirdik. Kırsal mahallelerden, merkez mahallelere kadar birçok mahallemize sosyal tesis kazandırdık. Çok amaçlı olarak planladığımız toplam 20 adet sosyal tesisi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.”

MODERN SOKAK İYİLEŞTİRME

“Dulkadiroğlu değişiyor, dönüşüyor” sloganı ile başlattığımız modern sokak iyileştirme projeleri kapsamında Sakarya Çarşısı, Moda Sokağı ve Dedezade Caddesi’ni baştan sona yeniledik. Bu yenileme çalışmalarıyla bu sokaklarımıza ticari değer ve prestij kazandırdık.”

YENİ KENT TOPLU KONUT PROJESİ

“Dar gelirli vatandaşlarımızın sosyal konutlara ulaşması adına Uydu Kent projesini hayata geçirdik. Toplam 36 blokta 1332 konuttan oluşan Uydu Kent projesini en uygun fiyatla vatandaşımıza kazandırdık. Uydu Kent içerisinde sağlık merkezi, çeşitli iş yeri alanları, yeşil alanlar, spor alanları ve yürüyüş alanları yer almaktadır.”


 

Editör: Mahmut Beyaz