Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenen turnuvanın açılış törenine Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuğba Gökçen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmalarının ardından müsabakalar başlarken, 8 ilden, 14 takım ve 200’ye yakın sporcu ve antrenörün katıldığı turnuvada açılış maçı Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Goalball takımı ile Çankaya Belediyesi’nin takımının mücadelesine sahne oldu. Maçı  Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Goalball takımı kazandı.

HER ZAMAN ENGELLİ SPORUNUN YANINDAYIZ

Organizasyonu Kahramanmaraş’ta düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz, engelli sporuna destek vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi. Boz, “Bugün burada şehrimizde ulusal çapta düzenlenen organizasyonlardan en önemlilerinin birisinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle birçok organizasyona ev sahipliği yaptık. Bunların en özelini de bugün yapıyoruz. 8 ilimizden, 14 takımı şehrimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım şehrimizden mutlu bir şekilde güzel anılarla ayrılırlar. Bu organizasyonu şehrimizde yapmak bir daha nasip olur. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen Görme Engelliler Spor Federasyonumuza, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizler her zaman engelli sporunun yanındayız. Bu tarz organizasyonlara her zaman destek vermeye hazırız. Engelli sporunda Kahramanmaraş’ın yeri ayrı. Son olimpiyatlarında şehrimizin goalball takımı büyük başarı yakaladı. Şu anda onlarda aramızdalar. Onlar Finlandiya’daki Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler. Bu organizasyona katılan tüm sporcu arkadaşlarıma ve antrenör arkadaşlarıma başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

cemil boz

HER HİZMETİ ENGELLİLERİMİZİ DÜŞÜNEREK YAPIYORUZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuğba Gökçen ise herhangi bir hizmet yapılırken engelli bireylerin ihtiyaçları gözetilerek yapıldığını belirtti. Engelli bireylerin spordan sanata her alanda olmaları için çalıştıklarının altını çizen Gökçen, “Türkiye Görme Engelliler Goalball Turnuvası kadim şehrimiz Kahramanmaraş’ta düzenleniyor. Böylesine güzel bir turnuvaya ev sahipliği yaptığımız için bizler çok mutluyuz. Turnuvaya güzide şehirlerimizden takımlarımız katılmaktadır. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Biz ilimizde herkes için engelsiz için engelsiz bir şehir ve engelliler için uygun yaşam alanları organize etmek, ihtiyaçları belirlemek için planlı hareket ediyoruz. Engelsiz şehir nasıl olur? Yollar, kaldırımlar bunlar nasıl yapılmalıdır? Burada farkındalık çalışmaları yaparak bunların en uygununu belirlemeye çalışıyoruz. Hayata geçirmeye çalışıyoruz. Parklar, bahçeler ve çevre düzenlemeleri tasarlanırken, engellilerimiz için rampalar, asansörler, yollar ve geniş kapı düzenlemelerini planlıyoruz. Kentlerde yol ve üst geçit uygulamaları trafiğin hızlı ve sorunsuz akmasını sağlamaktadır. Ancak biz çalışmalarımızı yaparken, tüm engelli bireylerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak, ışıklı ve sesli trafik uyarıcıları, engellilere uygun toplu taşıma araçları, sayısı artırılmış engelli park alanları, kaldırımların daha güvenli kullanılmasını sağlayacak tasarımları sağlıyor ve şehrimizde hayata geçiriyoruz. Biz engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak spordan, sanata sosyal hayatın tüm alanlarında etkin şekilde yer almalarını istiyoruz. Bu düşüncelerin sporun; dostluk, centilmenlik, saygı ve kardeşlik olduğuna inanarak turnuvaya katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyor, bu gollü müsabakalar olmasını diliyorum. Turnuvanın gerçekleşmesi adına katkı sağlayan Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, Türkiye Görme Engelliler Derneğine ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ ŞUBEMİZ HARİKA BİR ORGANİZASYON HAZIRLAMIŞ

Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatih Kabadayı ise Kahramanmaraş Şubelerinin etkinliğine vurgu yaptı. Kabadayı, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şubesi Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Derneğimiz 52 yıllık kuruluş ve kamu yararına hizmet veren bir dernek. 10 ilde şubemiz var. Şubelerden birisi ve en etkini Kahramanmaraş Şubemizdir. Şubemiz harika bir şekilde organizasyon planı yaptı. Bizde dernek ve teşkilat olarak destek olduk. Kahramanmaraş’ta engellilerde ilgili yapılacak olan tüm aktivitelerde Kahramanmaraş Şubemiz etkin bir şekilde hizmete hazırdır. 8 ilden  14 kulüp ve 200’ yakın sporcu ve antrenör bu yarışmaya katıldı. 200 farklı insan Kahramanmaraş ilinin kültürünü öğrenmekteler” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Demir ise turnuvada emeği geçen herkese teşekkürler etti. Demir, “Şube Başkanımız Mustafa Çakmak, yaklaşık 3 ay önce bu turnuvanın düzenlenmesi için bize başvurduğunda bizler çok heyecanlandık. Nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda fikir kargaşası yaşadık. Açıkçası buraya gelip ortamı gördüğümde yapabileceğimiz çokta bir şey olmadığını gördüm. Yerel yönetiminden, bütün yönetimlerine turnuvaya el birliğiyle sarılmış ve destek vermiş gözüküyor. Bundan son derece mutluluk duyduk. Valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz, gençlik spor il müdürlüğümüz turnuvaya resmen sahip çıkmış durumdalar. Ellerinden gelen bütün imkanları sağlayarak bu turnuvanın gerçekleşmesine katkıda bulunmuşlar. Bizde heyecanla turnuvanın gerçekleşmesini izliyoruz. Turnuvada emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BU TARZ ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak ise yarışan takımlara başarılar dilerken, görme engelliler için bu tarz etkinliklerinin devam edeceğini söyledi. Çakmak, “Görme engelliler sporuna destek vermek için TURGED Cup 2022’yi Kahramanmaraş’ta düzenliyoruz. Bu minvalde bize desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’a, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’a, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve bu organizasyonda emeği geçen herkese katılımlarından dolayı teşekkürlerimi borç biliyorum. Sosyal devlet içerisinde engelli sporuna daha fazla yatırım yaparak, desteklerini engelli sporunda, engelli istihdamından esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğinde bu tarz etkinlikleri devam ettirmeye çalışacağız. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek spor ve dostluk anlayışı içerisinde ödül için yarışan takımlara başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz