2 yılın ardından pandemisiz bir düğün sezonuna giriş yaptık. Sezonun açılmasıyla beyaz eşyacıdan, mobilyacıya, perdeciden gelinlikçiye kadar birçok sektör hareketlendi. Bu çerçevede gazetemize yeni sezonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Lady Rose Gelinlik işletmecisi Hüseyin Akcan, dikkat çekici açıklamalar yaptı. Yeni sezondaki gelinlik fiyatlarını ve gelinlik modellerini gazetemize anlatan Akcan, gelinlik alınırken dikkat edilmesi gerenlerle ilgili ipuçları verdi. Her şeyin olduğu gibi gelinlik fiyatlarının da arttığını ve bunun da kiralama yöntemine talebi arttırdığını kaydeden Hüseyin Akcan, “Kiralık ürünlerimiz ortalama 4 bin TL’den başlıyor, 10 bin bandına kadar çıkıyor. Satılık ürünler de 6 bin 500 TL’den başlıyor, 25 bine kadar mevcut” dedi.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI İŞLER DİLERİZ”
Bayram haftasıyla beraber hareketlilik başladığını söyleyen Akcan, “İnşallah bundan sonra daha da hareketli günler bizleri bekliyor. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı işler dileriz” diye konuştu.

Bu sezon daha çok ışıltılı, sade ve natürel modellerin gündemde olduğuna dikkat çeken Hüseyin Akcan, “Her yelpazede her zevke hitap eden koleksiyonumuz var. Yani sınıflandırılmış bir şey yok artık herkesin isteğine göre ürün var. Özellikle özel dikimimiz de var, en güzel şekilde yeni sezona hazırız” şeklinde konuştu.

Akcan, fiyat konusunda ise şunları söyledi: “Şartlar gereği fiyatlarda bir artış söz konusu. Lakin biz işletmemizde bunu minimize ettik. İmalatı kendimiz yaptığımız için bunun artısı olarak ürünleri daha cazip fiyatlarla sunmaya çalışıyoruz.”

GELİNLİK ALIRKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

Gelinlik almak isteyen gelin adaylarının nelere dikkat etmesi gerektiğinden bahseden Layd Rose Gelinlik işletmecisi Hüseyin Akcan, "Öncelikle her zaman söylediğim bir şey var; pahalı bir ürün almak kaliteli bir ürün almak anlamına gelmez. Bunu her zaman söylüyorum. Birçok insan pahalı ürünü aldıkları zaman kaliteli bir ürün aldıklarını zannediyorlar, hâlbuki aynı ürünü aldıkları fiyatın yarısına veya daha uygunlusuna bulabilirler, buna dikkat etsinler. Mekânına para veriyor birçok insan. Gitti mekânın dekoruna yanılarak, o dekorun vermiş olduğu ambiyansla buradaki kaliteli üründe bu fiyatlara oluyormuş gibi bir algıyla hareket etmemelerini önemsiyorum, bu noktaya dikkat etsinler. Tabii ki kullandığımız ürünlerde kalite farkı yok mu, kesinlikle var. Bizim her zaman kullandığımız ürünler birinci kalitedir, birinci kalitelinin haricinde ürünler kullandığımız zaman ürünün görsellik kalitesini veremiyoruz zaten. Bu noktada her zaman kaliteli mamul kullanıyoruz. Müşterilerimize de biz bunu kendi bünyemizde üretim yaptığımız için en uygun fiyata satmanın gayesi ve çabası içerisindeyiz. Müşteriler fiziğini iyi tespit etmesi lazım. Fiziğine gidecek ürünü isteme, bilme özelliğine sahip olması lazım. Sektörde şu da var mesleği bilgisi olmayan, esnaf kardeşimiz var bu işi yapan. Biz tasarımcı olduğumuz için bu noktada birçok müşterinin yanlış yönlendirildiğini görüyoruz. Bizim yönlendirmemizle çok rahatlıyorlar, hatta bazı müşterilerimiz şöyle diyor: ‘Anlattığımızı kimse anlamıyor, bir siz anladınız.’ ifadesini kullanan birçok müşterimiz var. Bu da neyden kaynaklanıyor işin alt yapısını, işin mutfağını bildiğimiz için” dedi.


“YENİ ŞUBEMİZ TEKEREK’TE FAALİYETE GEÇECEK!”

Layd Rose Gelinlik olarak yeni sezonda Tekerek yolu üzerine 2. Şubeyi kazandıracaklarının müjdesini de veren Hüseyin Akcan, “Halkımıza daha geniş yelpazede daha güzel hizmetler vermek için adımlarımızı attık. İnşallah kısa süre içerisinde 2. şubemiz de faaliyete geçecek” ifadelerini kullandı.  

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz