Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği ve Hamidiye – Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile Piazza AVM’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gösteri düzelendi. Down sendromlu çocuklar, kafkas dansı, judo gösterisi, roman havası gösterisi yaptı. Down sendromlu çocuklar daha sonra Expo Açık Sahne Korosu & Orkestrası ve EXPO çocuk korosuyla birlikte şarkı söyledi. Piazza AVM’de programı izleyenler yapılan gösteriyi hayranlıkla takip etti. Programda konuşan Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği Başkanı Zeynep Nur Mahçiçek Yerhan, down sendromlu çocuklar için çok güzel kaynaştırma programı olduğunu vurguladı. Down sendromlu çocukların toplumun her kesiminde ayrıştırmaya maruz kalmadan bir arada olabilmeleri için çalıştıklarını belirten Yerhan, hiçbir çocuğun birbirinden ayrılmaması gerektiğini söyledi.

ÇOCUKLARIMIZI BİRBİRİNDEN AYIRMAMAK LAZIM

Yerhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bu güzel bayramda bizde özel gençlerimizle beraber program düzenledik. Özel gereksinimli gençler bu programda sporda, müzikte, dansta olduklarını ortaya koydular. Çocukları birbirinden ayırmıyoruz. Hem yaptıkları provalarda hem de beraber oyunlarda hem de bugün sahnede beraber olduklarını çok güzel ortaya koydular. Umarım bir gün toplumun her kesiminde bir ayrıştırmaya maruz kalmadan yan yana olabilecekler. Bunun için çalışıyoruz.”

BU TARZ ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serdar Yakar ise güzel bir etkinlik olduğunu ve bu tarz çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Yakar, “19 Mayıs’ı neşe ve kıvanç içerisinde kutlamaktayız. Down sendromlular eğitim merkezindeki öğrencilerimiz ve Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki öğrencilerimiz, EXPO açık alan korosu burada sahne aldılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik oldu. Bu tarz çalışmalarımız yıl içerisinde devam edecek” şeklinde konuştu.

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz