İnsan odaklı hizmet anlayışı ile ulaşımdan altyapıya, sosyal ve kültürel aktivite alanlarından hizmet binalarına kadar her alanda Kahramanmaraş’ı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, daha önce Tarihi Kapalı Çarşı cephe giydirme, Yedikuyular Kayak Merkezi Bungalov evler ve Şehirlerarası terminal binası gibi projeleri tamamlayarak halkın hizmetine sundu. İmran Kılıç (Önsen) Köprüsü, Ağcalı ile Adana bağlantı yolu, Tekke Kentsel Dönüşümü gibi projelerin ise yapım aşaması devam ediyor. Kentin turizmdeki potansiyelinin ortaya çıkarılması için büyük uğraşlar veren Başkan Hayrettin Güngör, bu kapsamda Ali Kayası Cam Teras Projesi için de somut adımı atıyor. Ali Kayası Cam Teras Projesi ve Kır Lokantası yapım işinin ihalesi 2 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşecek. 490 metrekare cam seyir terası ve 750 metrekarelik kır lokantası ile çevre düzenlemesi yer tesliminden sonra 180 takvim gününde tamamlanacak. Projenin yapımı 4734 sayılı kamu ihale kanununun 19. maddesine göre, açık ihale usulü ile ihale edilecek olup teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacak.

17 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA VE 10 METRE GENİŞLİĞİNDE YOL YAPILDI

Öte yandan, Ali Kayası’na ulaşım sağlayan yolda Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatılmıştı. 17 kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yapılan yolda çalışmalarda tamamlandı.  Böylelikle yol çalışmalarının tamamlanmasıyla da cam seyir terası projesinin startı veriliyor.

büyükşehir belediye başkanı||hayrettin güngör

BÖLGE BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Projeyle ilgili konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,  Ali Kayası’nın doğal güzelliğiyle bir marka olacağını söyledi. Kahramanmaraş’ı Turizmde marka yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Güngör, “Ali Kayası şehrimizin önemli bir doğal güzelliği konumunda bulunuyor. Menzelet Barajı da bölgeye çok büyük bir güzellik kattı. Bu güzelliği turizme kazandırma amacıyla bölgeye cam seyir terası ve kır lokantası inşa edeceğiz. İlk olarak buraya ulaşımın kolaylaşması için yüksek standartlı yol yaptık ve yolun tamamlanmasıyla Cam Teras Projemizi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde bu şekilde uygulamalar var ama Ali Kayası doğal güzellikleriyle bir marka olacak. Gerçekten bölge eşsiz bir güzelliğe sahip. Gerek baraj manzarası gerekse bölgenin konumu bu çalışmayı Türkiye’de eşsiz bir yere taşıyacak. Bölge bir cazibe merkezi haline gelecek. İnşa edeceğimiz cam seyir terası ve kafeteryanın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz