Kentte faaliyet gösteren 24 esnaf odası ile ilçelerdeki 16 esnaf odalarının seçim süreci tamamlanmasıyla Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (KMESOB) Genel Kurulu da hafta sonu yapıldı. KMESOB Mevcut Başkanı Ahmet Kuybu ile Kunduracılar Odası Başkan Ali Köfte’nin yarıştığı Birlik Başkanlığı seçiminde Ahmet Kuybu 229, rakibi Ali Köfte 81 oy almıştı. Büyük bir farkla rakibine karşı galip gelen Başkan Kuybu, yeniden KMESOB Başkanlığına seçildi. Yapılan seçim sonrası ise tebrikleri kabul etmeye başlayan Kuybu, her seçimde gelenek haline getirdiği şükür kurbanı kesimini bu seçimde de es geçmedi. Birlik binası önünde gerçekleştirilen kurban kesim törenine Başkan Kuybu’nun yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda başkanları ile ilgililer katıldı.

DOĞRU VE DÜRÜST BİR ŞEKİLDE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Kuybu, yeniden seçimi kazanmanın mutluluğunu, her zamanki gibi doğru ve dürüst bir şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Kuybu, “Çok şükür bu dönem de kurban keserek dualarla yeni dönemde göreve başladık. Bu seçimde Ahmet Kuybu kazanmadı, Kahramanmaraş kazandı, Kahramanmaraş’ımızın esnafları kazandı, Kahramanmaraş’ımızın esnaf odaları birliği kazandı. Seçimi kazandığımız için çok mutluyuz, İnşallah bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da dik duruşumuzla dürüst, doğru ve hayırlı hizmetlerimizle yolumuza devam edeceğiz.’’

 BİRÇOK KARDEŞİMİZİN OYLARI BİZE NASİP OLDU

Başkan Kuybu, 3. kuşakların, oy kullanmasını ve kendisini desteklemelerinden dolayı duygulandığını da dile getirdi. Başkan Kuybu, ‘’Bu dönem de 2. Kuşak ve 3. Kuşağın oy kullanması bizim için apayrı bir gurur kaynağı oldu. Birçok kardeşimizin oyları bize nasip oldu, bizi asıl duygulandıran kısım ise Dedeleri ve babalarının vasiyet etmesi oldu ‘Sakın Ahmet Kuybu başkanı bırakmayın, Ahmet Kuybu başkana sahip çıkın, oyunuzu ona verin, o çocuk doğru-dürüst, hizmetkâr’ söylemleri bizler ihya etti bütün yorgunluğumuzu aldı’’ ifadelerini kullandı.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz