Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kentin turizmden istediği payı alabilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede hayata geçirdiği projelerle sosyal tesislerin tüm eksikliklerini gideren ve önemli dokunuşlar yapan Büyükşehir Belediyesi, seyir terasında da hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Yeni sezonda Şairler Tepesi ismiyle hizmet verecek olan mekânın daha fazla ziyaretçi çekmesi için yeni kullanım alanları oluşturulurken aynı zamanda da mevcut alanlarda yenileme çalışması yapılıyor. Kent turizmine önemli katkı sağlayan mekândaki çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tesisin yeni sezonda kapasitesinin 2 katına çıkacağını belirten Başkan Güngör, “Yol sorununu çözdüğümüz, açık alan kapasitesini genişlettiğimiz tesisimizin kapalı mekânında da çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İnşallah bu sezon tam kapasiteyle misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’IMIZIN ÇOK ÖNEMLİ DOĞAL MİRASI VE GÜZELLİKLERİ VAR

Başkan Güngör, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ımızın çok önemli doğal mirası ve güzellikleri var. Buraların alt yapısını güçlendirdiğimizde, geliştirdiğimizde özellikle başta komşu şehirlerimiz olmak üzere Türkiye’nin her yerinden ayrıca da dünyanın her yerinden şehrimizin ziyaretçi sayısı arttırmış olacağız. Şehir merkezimiz olarak düşündüğümüz Onikişubat-Dulkadiroğlu ilçelerimizi kapsayan bu merkezimizde birkaç tane marka yerimiz var. Bunlardan birisi Çınaraltı Pınarbaşı dediğimiz mekân. Burası Kahramanmaraş’ın marka değeri en yüksek yerlerden biri. Bir diğeri hemen üzerindeki çamlık dediğimiz alan. Bir diğeri de Şairler Tepesi.

BURADA KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

Bilindiği üzere biz Büyükşehir Belediyesi yap-işlet devret olarak verilen bu mekânı süresi bittikten sonra devraldık. Burada kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Şu anda son aşamaya geldik. Burası çok geniş bir mekân. Burada Restoran, pastane ve iki tane de çok nezih çay bahçesi var. Özelliği Akdeniz bölgesinde olan bu mekânın hemen 500-600 rakımlı şehir merkezinden kısa sürede binli rakımlara ulaşabiliyorsunuz. Hemen hava çok değişiyor, şehrimizi de panoramik olarak gören bir mekân. Kahramanmaraş’a gelen ziyaretçilerin ve hemşerilerimizin en başta tercih ettiği bir alan olarak burayı görüyorsunuz.

ÇOK NEZİH BİR ORTAM OLUŞTURTUYORUZ

Restoran tadilatını bitirmek üzereyiz. Hem altta toplantı salonu hem de kademeli şehri panoramik gören, mutfağıyla, diğer sosyal alanlarıyla özellikle mescidi, çocuk bakım alanı gibi alanlarla çok nezih bir ortam oluşturuyoruz. Aynı şekilde çay bahçelerini revize ediyoruz. Onların da alanını genişletip, elden geçirdik. Öyle tahmin ediyorum ki 2 ay sürmeden burayı hizmete açmış olacağız. Zaten kısmı olarak hizmet veriyor.

SLOGANIMIZ: ‘YEME, İÇME, ŞOR’

Burada bir de isim değişikliğine gidiyoruz. Teras kafe olarak bilinen bu mekânı Kahramanmaraş’ımız şiir ve edebiyatın başkenti olduğu için buranın ismini Şairler Tepesi olarak değiştiriyoruz. Sloganımızda; ‘Yeme, içme, şor.’ Çünkü yeme içme mekânı var ‘Şor’ da Kahramanmaraş ağızıyla sohbet-muhabbet demek. Hem yenilen hem içilen hem de güzel sohbetlerin yapıldığı mekân olarak alanın ismini Şairler Tepesi olarak inşallah markalaştırıyoruz. 3 mekânımızın da ismini yine Kahramanmaraş’ımıza yakışır isimler vermeye gayret ediyoruz. Bu restoran olarak düşündüğümüz alana Ahir Dağı’ndan esinlenerek ismini ahir sofrası, 2 çay bahçemizden birinin ismini Şairimiz hemşerimiz Abdürrahim Karakoç’un Mihriban şiirinden esinlenerek Bahçe Mihriban bir diğerini de fahri hemşerimiz Sezai Karakoç’un şiirinden esinlenerek Bahçe Mona Roza olarak bunları markalaştırıp İnşallah bu mekânı Kahramanmaraşlı hemşerimizin ve ülkemizin turizm alanlarından gözdesini yapmaya gayret ediyoruz.

ŞİMDİDEN ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Tabii planladığımız zamanlar geçti ama son aşamaya geldik. Şu an aksamadan çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu mekân istediğimiz şekliyle hizmete girdiğinde Kahramanmaraş’ın en önemli tesislerinden birisi olacak. Şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün Türkiye’yi ve yurtdışından herkese sesleniyorum; Kahramanmaraş’a yılda bir defa gelin ve şairler tepesini mutlaka görmeden gitmeyin.

COĞRAFİ İŞARETLER ALMAYA DEVAM EDİYORUZ

Şehrimizin gerekse gastronomi, gerekse el sanatları olsun bunları tescillemeye, markalamaya, bunların coğrafi işaretlerini almaya devam ediyoruz. Bu sayı her gün artıyor. Her bir ürünümüzü şehirdeki diğer paydaşlarımızla çalışmalar yaparak tescillemeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte de yeni müjdelerimiz olacak. Ravanda şerbetinde olduğu gibi diğer markalanmamış ürünlerimizle ilgili gerek Türkiye üzerindeki, gerekse uluslararası alandaki yerle de coğrafi işareti alacağız. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

KAHRAMANMARAŞ DONDURMASININ ÜNÜNE YAKIŞIR BİR ULUSLARARASI BİR DONDURMA FESTİVALİNİ ŞEHRİMİZDE YAPMIŞ OLACAĞIZ

Bir şehrin kapasitesi; ziyaretçi sayısı, rekabet gücü o şehirdeki turizm altyapısı ve o şehirdeki uluslararası etkinliklerle de orantılıdır. Bu şehirde şehrin potansiyeline uygun ne kadar uluslararası etkinlik yapılıyorsa bu şehrin kapasitesini gösterir. Şiir ve edebiyatın başkenti olan bu şehirde Uluslararası Şiir ve Edebiyat Haftası yapıyoruz. Bu şehrin en önemli markalarından birisi dondurma ise biz bu şehirde her yıl uluslararası dondurma festivalini aksatmadan yapmak zorundayız. Bunun için şu an çalışmalara başladık. İnşallah önümüzdeki günlerde tarih ve programı da sizlerle paylaşacağız. Allah’ın izniyle bu sene Kahramanmaraş’ımıza yakışır, Kahramanmaraş Dondurmasının ününe yakışır bir uluslararası bir dondurma festivalini şehrimizde yapmış olacağız.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz