Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kuzey Çevre Yolu’nun Konforunu artırmak için başlattıkları yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Burada ekiplerden bilgi alan Başkan Hayrettin Güngör, inceleme sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada Kuzey Çevre Yolu’nun yer yer tehlike oluşturan alanlarda asfaltlama çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Yeni sezonda şehir genelinde toplamda bin kilometrelik asfalt çalışması gerçekleştirileceğinin de altını çizen Güngör, ‘Sezonu açtık’ ifadelerini kullandı. Ayrıca konuşmasının devamında şehrin alt yapısının yenilenmesi noktasında AB Fonu’ndan yarısı hibe diğer yarısı ise çok uzun vadeli kredi olmak üzere toplamda 100 milyon Euro finansman sağladıklarını açıklayan Başkan Güngör; “Sağladığımız bu finansmanın tamamına yakını altyapı çalışmalarımızda kullanılacak. Çalışmalarımızla şehrimize yeni içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı kazandırıyoruz. İnşallah altyapı çalışmalarımız sayesinde en az 100 yıllık geleceğimize katkıda bulunacak bir yatırımı daha şehrimize kazandırmış oluyoruz” diye konuştu.

YOL BOYUNCA EKSİK KALAN KISIMLARI DA EKİPLERİMİZ TAMAMLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, asfalt çalışmasıyla ilgili şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi olarak bu sene bin kilometrelik asfaltlama çalışmamız olacak. Bugün de şehrimizin kuzey kısmını transit olarak çalışma alanlarına ve sanayi bölgelerine bağlayan Kuzey Çevre Yolu’nda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceliyoruz. Burası toplamda 30 kilometre uzunluğunda. 10 kilometrelik kısmı Büyükşehir Belediyemizin kendi imkânları doğrultusunda yapılarak hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştu. Yol boyunca eksik kalan kısımları da ekiplerimiz tamamladı. Kuzey Çevre Yolumuzun giriş ve çıkışındaki toplam 20 kilometrelik kısmın da Karayollarına devredilmesi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız talimat vermişti. Karayolları Genel Müdürlüğü de güzergâhın giriş ve çıkışındaki toplam 20 kilometrelik bölümün yapımını ve açılan kısımların ıslah edilmesini üstlendi. Proje çalışmalarında son aşamaya geldik. İnşallah en kısa sürede bu yolun hem yapılan yerlerinin ıslahı gerçekleştirilecek hem de diğer kısımların yapım çalışmaları başlayacak.”

hayrettin güngör fotoğraf||kuzey çevre yolu

100 MİLYON EURO FİNANSMAN SAĞLADIK

Gerçekleştirilen altyapı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Güngör, “Şehrimizin büyük bir kısmının özellikle Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın çok ciddi altyapı yatırımlarına ihtiyacı var. Bu doğrultuda, KASKİ Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız plan doğrultusunda altyapı yenileme çalışmalarımıza da başladık. Bunun için ciddi bir çalışma yaptık. Bu noktada, AB Fonu’ndan yarısı hibe diğer yarısı ise çok uzun vadeli kredi olmak üzere toplamda 100 Milyon Euro finansman sağladık. Sağladığımız bu finansmanın tamamına yakını altyapı çalışmalarımızda kullanılacak. Çalışmalarımızla şehrimize yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı kazandırıyoruz. İnşallah altyapı çalışmalarımız sayesinde en az 100 yıllık geleceğimize katkıda bulunacak bir yatırımı daha şehrimize kazandırmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz