MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesiyle basit usulde vergilendirilen esnafların bazı sorunlarını 3 başlık altında gündeme getirmişti. Aycan verdiği soru önergesinde; “Esnaf ülkemizin orta direğidir. Esnaf çok önemli istihdam ve faaliyet alanıdır. Özellikle küçük esnaf basit usulle vergilendirilmektedir. Basit usulde vergilendirmenin bilindiği gibi özel şartları vardır. Özel şartların üst limitleri vardır. Mal ve hizmetlerin fiyatları arttığı için üst limitler aşılmaktadır.

Bu kapsamda;

Basit usulle vergilendirilen esnaf için büyükşehirlerde 2022 yılı için kira bedeli yıllık 16.000 TL sınırını artırmayı planlıyor musunuz?

2022 yılında basit usulle vergilendirilen esnafın yıllık alım ve satışı için getirilen limitlerin artırılmasını planlıyor musunuz?

Basit usulle vergilendirilen esnafın yanında sigortalı olarak eleman çalıştırma sınırını artırmayı planlıyor musunuz?”  ifadelerini kullanmıştı.

Aycan’ın bu soru önergesine Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’den cevap geldi. Bakan Nebati, verdiği cevapta 2022 yılı için yeniden değerlendirme oranını yüzde 36,2 artırıldığını, yanlarında çalıştıracak işçi sayısında ise bir sınırlama olmadığını belirtti. Aycan, esnaflar için müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Burak ALKAYA

Editör: Mahmut Beyaz