CHP’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleri konusunda Türkiye’nin tutumunu eleştirmesine tepkiler devam ediyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, CHP’nin bu konuda Türkiye’nin yanında olmadığını, İsveç ve Finlandiya tarafında olduğunu belirtti. CHP ve İyi Parti’nin gizli ortaklarının HDP olduğunun vurgusunu yapan Aycan, bu partilerin HDP’nin yaptıklarına ortak olduğunu söyledi. Muhalefetin yapılan hizmete karşı olduğunu ifade eden Aycan, HDP’nin CHP ve İyi Parti’yi kullanarak Suriye’ye düzenlenmesi planlanan sınır ötesi operasyonu engellemeyi istediğini dile getirdi.

BÖYLE MUHALEFET YAPILMAZ

Aycan, şunları kaydetti: “Bizde ilginç bir muhalefet var. Hiçbir hizmete teşekkür etmedikleri gibi her şeye de karşılar. Köprü yaparsınız, karşı olurlar. Tünel yaparsınız, karşı olurlar. Tüm yatırımlara karşı olurlar. ‘Kanal İstanbul’ projesi yaparsınız, yabancı ülkelere bizi şikayet ederler. Cumhurbaşkanımızı şikayet ederler. Buraya yatırım yapacak müteahhitleri uyarırlar. Müteahhitlere korku verirler. Bu olmaz, böyle olmaz. Böyle muhalefetlik olmaz. Cumhurbaşkanımız ve hükümeti canla başla çalışıyor. Yerel yönetimlerimiz illerimize hizmet etmeye çalışıyor. Bir taşta kendileri koyması gerekirken, köstek olmaya çalışmak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışmayan davranışlardır. Mecliste bunların sıkıntılarını yaşıyoruz. İktidar AK Parti’dir. Recep Tayyip Erdoğan, bizimde Cumhurbaşkanımızdır. Onu destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. “Siz ne yapıyorsunuz derseniz, biz Cumhur İttifakının başarılı olması için, Cumhurbaşkanımızın Hükümetinin başarılı olması hem idari konularda hem bütçe konularında desteği veriyoruz. Yerel yönetimlerde de destek verdik. Bundan da gurur duyuyoruz. Yeter ki ülkemiz kazansın, yeter ki ülkemize hizmet yapılsın.

HDP MECLİSTE OLMAMALIDIR

Karşı tarafımızda ittifak var, bu ittifakın öncüsü olan CHP var. Siz CHP’nin bu ülkede bir taş üstüne taş koyduğunu hatırlıyor musunuz? Kahramanmaraş’ta herhangi bir yatırım yaptıklarını hatırlıyor musunuz? İyi Parti’nin herhangi bir yatırımı, bir hizmeti var mı? Zaten HDP’yi Milliyetçi Hareket Partisi olarak meşru bir parti olarak görmüyoruz. Onları saymıyoruz. Mecliste olmaması gereken bir grup olarak görüyoruz. Suç duyurusunda da bulunduk. HDP orada oturup şehitlerimizin kanının vebalini taşırken, mecliste oturup siyaset yapmasını asla hazmedemiyoruz.

UTANMADAN HALKTAN OY İSTEYECEKLER

Bu 6’lı ittifak ve arkalarındaki destekçileriyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin lehine bir şey söylediler mi? Bir şeye destek oldular mı? Bir şeyin altında imzaları var mı? Ancak, köstek olmaları gerekiyorsa hep köstekler. Bugün gündemimizde İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusu var. Biz Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yürüttüğü politikayı sonuna kadar destekliyoruz. Çok doğru bir politika yürütüyorlar. Milletimizin çıkarına, devletimizin yararına bir duruş gösteriyorlar. Ancak, CHP ne yapıyor? HDP ne yapıyor? Finlandiya’dan yana oluyor. İsveç’ten yana oluyor. Daima Türkiye’nin karşısında kim varsa onlardan yana olmayı bir marifet sayan bir muhalefet anlayışı var. Bir de bunlarla hareket eden İyi Parti var. Bence yaptıkları CHP’nin yaptıklarına, HDP’nin yaptıklarına tamamen ortaktır. Başka bir konu Cumhurbaşkanımız Suriye’deki sınır güvenliği nedeniyle bir operasyon olacağını söyledi. Yine birilerinin sızıları başladı. HDP vekilleri, bu operasyonun engellenmesi ve durdurulması için dostlarını da devreye koyarak, CHP ve İyi Parti’yi de devreye koyarak engel olunmasını istiyor. İşte bu muhalefet bunlar. Yarın bir gün halktan oy isteyecekler. Bunların duruşları ve tarafları bellidir.

ÖNEMLİ OLAN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR

Ekonomik sıkıntıların olduğunu kabul ediyoruz. Bunların hepsinin üstesinden geliriz. Bunların hepsini çözeriz. Daha öncede çok yaşadık. Önemli olan milli birlik ve beraberliğimizdir. Önemli olan kardeşliğimizdir. Biz hükümetimize güveniyoruz. Bu operasyonu yapma sebebimiz tamamen sınır güvenliğimizdir. Ülkemiz risk altındadır. Biz oralara gittiğimiz zaman CHP, “Oralarda ne geziyorsunuz” diyor ama İsveç orada bulunuyor. Finlandiya orada bulunuyor. Amerika orada bulunuyor. Onlara, “ne geziyorsunuz” demiyor. Nereden tarafsınız, kimden yanasınız. Bu şehitlerin kanlarının vebalini nasıl taşıyacaksınız? Bugün Pençe – Kilit Operasyonu yürüyor. Pençe – Kilit Operasyonu’nda öldürülen PKK’lı olarak gözüken kişilerin uyruklarına bakarsanız her ülkeden kişilerin olduğunu görürsünüz. Birleşmiş Milletler ordusuna dönüşmüş. Hizmeti takdir edeceğiz. Moralimizi bozmayacağız. Birlik ve beraberliğimizi artıracağız. İnşallah bu sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Bu ülke bizim. Bizim başka bir ülkemiz yok. Gidecek yerimiz de yok. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.”

Editör: Mahmut Beyaz