Nuri Pakdil Ortaokulu Kütüphanesi’nde açılan ‘Sıfır Atık Geri Dönüşüm Sergisi’, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında yapılırken, sergiye Milli Eğitim Şube Müdürlerinin yanı sıra Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Harun Akbalaban ve çok sayıda ilgili katıldı. Sergiyi organize eden Nuri Pakdil Ortaokulu Müdür Yardımcısı Feriz Çiçek, bu çalışmaları yapmaya pandemi döneminde bir hobi olarak başladığını ifade etti. Gençlere örnek olmak istediğini belirten Çiçek, hiçbir atığın çöp olmayacağını ve bir şekilde değerlendirilebileceğini vurguladı.

HER ŞEY TEMİZ ÇEVRE VE TEMİZ DÜNYA İÇİN

Çiçek, şunları kaydetti: “Ben bu çalışmalara pandemi döneminde hobi olarak başlamıştım. Hiçbir şeyin çöp olmayacağı anlayışıyla, biraz vakit değerlendirme etkinliği olarak başladım. Sonradan baktığımda sanatsal ve estetik dokunuşlarla güzel çalışmaların ortaya çıktığını gördüm. Kağıt, plastik vs. ürünleri kullanarak bu şekilde çalışmalar yapmaya başladım. Hiçbir şey çöp değildir. Atmayıp değerlendirelim. Temiz dünya ve temiz çevre hepimizin derdi olmalıdır. Atık malzemelerle aslında geri dönüşüm değil ‘ileri dönüşüm’ çalışmaları yapmaya çalıştım. Gençlere ve yeni nesile örnek olmalıyız. Sıfır atığı edebiyatla, sıfır atığı müzikle birleştirerek su kapağından, plastikten ve kağıttan çalışmalar yapmaya çalıştım. Sergiyi ziyaret edenler bunun örneklerini görebilecekler. Örneğin ‘Türk Kızı’ isimli eserim var. Tamamen kağıtlardan yaptım. Estetik dokunuşlarla sergide sunulur halde yapmaya çalıştım. Çöplerimizi bir şekilde kullanır hale geri getirebiliriz. Yeni nesil gençler okumayı pek sevmiyor. Bazı eserlerimi edebiyatla birleştirip, görsel haline getirip yeni nesile aktarmak istedim. Buradan Kahramanmaraşlılara seslenmek istiyorum; kağıtlarınızı, plastiklerinizi bana getirin, estetik dokunuşlarla geri dönüştürmeye çalışalım. Sıfır atık ve sıfır kayıp diyoruz. Sergime katılan tüm misafirlere, kurumum adına teşekkür ediyorum. Her şey temiz çevre için, temiz dünya için.”

İLGİNÇ VE YARATICILIĞIN KONUŞTURULDUĞU ESERLERE ŞAHİT OLUYORUZ

Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü ise, bu etkinliklerde yaratıcılığın konuşturulduğu birçok eserle karşılaştıklarını belirtti. Emeği geçen tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür eden Akküncü, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında 1 Haziran ile 7 Haziran arasında okullarımızda çok çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Orta okullarımızın 3 tanesinde de atık malzemelerinden sergiler oluşturduk. Teknoloji ve tasarım dersi öğretmenlerimiz; öğrencileriyle birlikte atık malzemelerden eserler çıkarıyorlar. Çok farklı, ilginç ve yaratıcılığın konuşturulduğu eserlere şahit oluyoruz. Çocuklarımızın ufkuna, öğretmenlerimizin rehberliklerine şahit oluyoruz. Biz emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Ellerine sağlık diyorum” şeklinde konuştu. 

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz