Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan 6 takım adını Play-Off’a yazdırmıştı. Play-Off maçlarında geçtiğimiz Pazar günü dördüncü hafta karşılaşmaları geride kaldı. Kahramanmaraş merkez sahasında oynanan maçta ATC Maraşspor Karaziyaretspor’u 2-1 mağlup etti. 10 puanla liderliğini sürdüren ATC Maraşspor, Şampiyonluk yolunda son haftaya büyük bir avantajla girdi. 8 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da oynanan maçta Âdem Şahan düdük çaldı. Kıran kırana geçen mücadelede 20. dakikada Samet Atıcı’nın kırmızı kart görmesiyle Karaziyaretspor 10 kişi kaldı. Kartın ardından oyun anlamında rakibine üstünlük sağlayan ATC Maraşspor, 39. dakikada Fatih İnce’nin ayağından bulduğu gol ile öne geçti ve İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda da rahat oyununu sürdüren ATC Maraşspor, 65. dakikada yine Fatih İnce’nin attığı gol ile iyice rahatladı. 88. dakikada Mehmet Kalay’ın attığı gol ile Karaziyaretspor farkı bire indirdi.

MAÇTA KAVGA!

Maçın 90+8’inci dakikasında Karaziyaretspor oyuncusunun topsuz alanda rakibine tekme atmasıyla ortalık karıştı! Tekme sonucu kendini yerde bulan oyuncuya yedek kaleci ve bir oyuncu daha saldırdı. Diğer Karaziyaretspor’lu oyuncularının da ATC Maraşspor oyuncularına saldırmak istemesiyle saha ringe döndü. Kavga her geçen dakika daha da alevlenirken hakem son düdüğü çaldı ve maçı bitirdi. Polis ekipleri sahaya girerek kavganın yatıştırılmasını sağladı. Puanını 10’a yükselten ATC Maraşspor, son haftaya girerken liderliğini sürdürdü. Karaziyaretspor ise 7 puanda kaldı.

HELETE’DEN GOL YAĞMURU

Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde normal sezonu puan kaybı dahi yaşamadan tamamlayan Helete Demirspor, 8 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da Batıpark futbol sahasında Play-Off grubunda iddiası kalmayan Onikişubat İdmanyurduspor ile karşılaştı. Rakibine karşı rahat bir oyun sergileyen Helete Demirspor, rakibini 7-0 mağlup etti ve şampiyonluk iddiasını son maça taşıdı. Perde 6. dakikada Ahmet Ak’ın golü ile açıldı, 23. dakikada Safa Sarıbıyık farkı ikiye çıkardı, 45+2’de Ahmet Can Kocahal durumu 3-0 yaptı ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Helete Demirspor, ikinci yarının ilk saniyelerinde Safa Sarıbıyık kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı. Ahmet Ak, 65. ve 73. dakikada attığı gollerle farkı 6’ya çıkardı ve hat trick yaptı. Kapanışı ise 85. dakikada Alaeddin Doğan Güldoğan yaptı. Bu sonuçla puanı 8 yapan Helete Demirspor şampiyon iddiasını son maça taşıdı.

ATC MARAŞSPOR HELETE DEMİRSPOR’U MAĞLUP EDERSE ŞAMPİYON

Kahramanmaraş Nihat Bozdağ 1. Amatör Küme Play-Off grubunda son haftaya girilirken ATC Maraşspor, şampiyonluk yolunda büyük avantaja sahip. Son haftaya 10 puanla lider giren ATC Maraşspor, son Play-Off grubunun son hafta maçında Helete Demirspor ile karşı karşıya gelecek. ATC Maraşspor, Helete Demirspor karşısında alacağı galibiyet ile Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor ile Karaziyaretspor maçının sonucuna bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek ve adını Bölgesel Amatör Lige (BAL) yazdıracak.

OLASI FİNAL MAÇI!

ATC Maraşspor, Helete Demirspor ile berabere kaldığı, Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor Karaziyaretspor’u mağlup ettiği takdirde puan eşitliği oluşacak. Bu durumda ise genel averaja bakılmadan ikili averaja bakılacak. İki takım arasında oynanan maç berabere bittiği ve ikili averajda ATC Maraşspor ve Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor eşit oldukları için eşit puana sahip iki takım final maçı oynayacak.

Öte yandan, Helete Demirspor, ATC Maraşspor’u mağlup eder Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor ise Karaziyaretspor karşısında kazanırsa Helete Demirspor ve Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor puan eşitliğine sahip olacak. Bu durumda ise genel averaja bakılmadan ikili averaja bakılacak. İki takım arasında oynanan maç berabere bittiği ve ikili averajda eşit oldukları için Helete Demirspor ve Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor final maçı oynayacak.

SON HAFTA PROGRAMI

Son hafta maçlarında ATC Maraşspor ile Helete Demirspor 15 Mayıs Pazar saat 16.00 Merkez sahada karşı karşıya gelecek. Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor-Karaziyaretspor karşılaşması ise 15 Mayıs Pazar saat 16.00 Belediye sahasında oynanacak.

Oluşan puan durumu ise şu şekilde:

Takım

O

G

B

M

A

Y

Av.

P

Form

1.

ATC Maraşspor

4

3

1

0

11

6

+5

10

2.

Helete Demirspor

4

2

2

0

11

1

+10

8

3.

Kahramanmaraş BŞB Gençlikspor

4

2

2

0

7

2

+5

8

4.

Karaziyaretspor

4

2

1

1

8

5

+3

7

5.

Afşin Belediyespor

4

0

0

4

2

13

-11

0

6.

Onikişubat İdmanyurduspor

4

0

0

4

3

15

-12

0

Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz