Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak amacıyla İstanbul’dan Bandırma isimli vapura binerek Samsun’a çıkmasının yıl dönümü sebebiyle kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da coşkuyla kutlandı. Önceki gece Fener Alayı ile başlayan kutlamalar, Merkez Spor Kompleksi’nde yapılan etkinlikler ve gösterilerle devam etti. Programa Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, il protokolü, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından söz alan Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz, 19 Mayıs’ın gençlik; gençliğin ise gelecek olduğunu vurguladı. Türk Gençliğinin Cumhuriyetin yılmaz bekçisi olduğunu ifade eden Boz, Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere armağan ettiğini belirtti.

TÜRK GENCİ, TÜRK CUMHURİYETİNİN YILMAZ BEKÇİSİDİR

Boz, şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, gençlerimizi selamlıyorum. 19 Mayıs, gençlik; gençlik ise gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 103. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz.

TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ GENÇLERE AKTARABİLEN TOPLUMLAR İLELEBET YAŞAMA HAKKINA SAHİPTİRLER

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bugünü gençlerimize armağan etmiştir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANETTİR

 Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen sorumluluğunuz olmalıdır. Sevgi, saygı ve kardeşlik ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”


 

Program daha sonra Gençlik Merkezi’ndeki gönüllülerin şiir okuması ve yöresel müziklerin çalınıp söylenmesi ile devam etti. Şiir ve müzik gösterilerinin ardından Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğü ‘Silahlı Hareketler’ gösterisini sundu. Mehmetçiğin muhteşem gösterisinin ardından sahneye Gençlik Spor İl Müdürlüğü jimnastik takımı ve judo takımı çıktı. Program Gençlik Spor İl Müdürlüğü Tekvando takımının gösterisi ile son buldu.

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz