Türkiye 24 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimlere kilitlenmiş durumda. Gerek Başkanlık için, gerekse milletvekilliği için aday adayları başvuruları hızla devam ediyor, öyle ki aday adaylığı başvuruları AK Parti’de bugün itibariyle sona erecek. Diğer partilerde ise başvurular devam ediyor.

Her dönem olduğu gibi yine bu dönemde Kahramanmaraş’ta özellikle AK Parti’de aday adaylığı bolluğu yaşandığı bir gerçek. Şu ana kadar İl başkanlığına 50’ye yakın, bunun yarısı kadar da genel merkeze başvuru yapıldığını öğrendik. Şöyle baktığımız zaman aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında acaba kaç tanesi AK Parti’de veya siyasetin içerisinde bulunan kişiler? Adaylar arasında eski İl başkanından tutunda daha 22 yaşında olanlar dahi var.

Kahramanmaraş’ın şu an ki AK Parti milletvekillerine baktığımızda Mahir Ünal yıllarca AK Parti kadrolarının içinde, Veysi Kaynak Belediye Başkan vekilliği, İl Başkanlığı yapmış, Nursel Reyhanlıoğlu yine Kadın Kolları Başkanlığı yapmış partinin tabanından gelen biri, Celalettin Güvenç geçmiş dönemlerde valilik, Belediye Başkanlığı yapmış, Mehmet Uğur Dilipak ise yine AK Parti kadrosunda tabandan yetişmiş bir isim, 7 milletvekilimizden 5’inin Ak Parti’ye yıllarca hizmet etmiş isimler olduğunu sadece Mehmet İlker Çitil ve İmran Kılıç’ın dışardan milletvekili olduğunu görüyoruz.

O yüzden şimdiki aday adaylarına baktığımızda ismini dahi duymadığımız, yetkinliği ispatlanmamış, önemli görevlerde bulunmamış birçok ismin aday adaylığı başvurusu yaptığını görüyoruz. Kimisi ben vakıf başkanıyım, Bilal Erdoğan’la dostluğumuz var ben o yüzden aday oldum der, kimisi baba parasıyla aday olur, kimisi ise isim yapmak veya bir kuruma müdür olabilmek için aday adayı olur. Bu örnekleri fazlasıyla çoğaltılabilir.

Bence adaylık da şansı diğer adaylara göre yüksek olan isimler Ahmet Özdemir, Sıtkı Güvenç, Cihat Sezal, Cemal Tanrıverdi, Hayrettin Güngör, Ahmet Yener ve Ayşe Kılıç. Söz konusu kişiler; gerek yıllarca Ak Parti’de, gerekse bürokrasi de önemli görevlerde bulunmuş isimler.

Kahramanmaraş’ımızın geleceği, bundan sonra yapılacak hizmetlerin kalitesi açısından aday yapılacak isimlerin yukarıda saydığım gibi siyasetle uzaktan yakından ilgisi olmayan, rüştünü ispat etmemiş kişilerden değil de şansını yüksek gördüğüm isimler gibi siyaseti bilen önemli görevlerin sorumluluğunu başarıyla üstlenmiş kişilerden seçilmesi hepimizin hayrına olacaktır.