Merhaba sevgili okurlarım.

Kahramanmaraş havası, suyu, eşsiz doğası ve kültürel özellikleriyle gezilip görülmesi gereken önemli bir şehir. Kurtuluş savaşındaki kahramanlığı ile de dünyaya ün salan şehrimizde pandemi döneminde ne yazık ki ülke genelinde olduğu gibi da istenildiği gibi yerli ve yabancı turisti ağırlayamadık. Turizm bildiğiniz üzere bir ülkenin bacasız fabrikası. Denizimiz olmadığı için turizm sektöründen çok fazla gelir elde edemesekte özellikle kış aylarında Yedikuyular Kayak Merkezimiz, yaz ayında ise Başkonuş gibi Fırnız gibi alanlar şehre gelir kaynağı oluyor. (Keşke Yedikuyular Kayak Merkezimiz daha önceden yapılsaydı ama yapacak bir şey yok zararın neresinden dönersek o kar.)

Kahramanmaraş merkeze gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğradığı yerlerden bir tanesi de Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunda “Bayrak Olayı” ve Anadolu’da milli mücadelenin fitilinin ateşlenmesiyle öne çıkan ve halihazırda tarihi kültürel değeri yanında, duruşu, özellikleri ve şehri kuşatan tarifsiz panoramasıyla ziyaretçilerine ayrı bir keyif sunan 3 bin yıllık Tarihi Kahramanmaraş Kalesi. Kale ile ilgili benim bir tavsiyem olacak. Yazımın asıl amacı da bu zaten. Kahramanmaraş’ı daha iyi tanıtmak, daha estetik bir görünüm vermek adına kale çevresinde bulunan iş yerlerinin restorasyon edilerek Kahramanmaraş’a özgü ürünlerin satılması bu şehrin yararına olacaktır diye düşünüyorum.

Aslında bölgedeki çevre esnafıyla yaptığım görüşmelerde eski Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un böyle bir projesi olduğunu öğrendim. Şu anki Belediye Başkanı Hayrettin Güngör bu projeyi yapar mı bilmem ama yaparsa Kahramanmaraş’ımız için çok iyi olur.

Mesela Demokrasi Meydanı’nda yapılan cephe yenileme çalışması güzel bir proje. O tarzda bir cephe projesi çizilebilir.

Umarım yazım dikkate alınır.

İyi günler...